Вести:

среда, 8. август 2018.

др Дарио Видојковић: Спречити ''Велику Албанију'' резолуцијом УН!

среда, 8. август 2018. | КМ новине 0

Недавне изјаве Хашима Тачија, али и других политичара албанских сепаратиста али и Албаније о укидању међусобне границе Албаније и КиМ као и о даљем прекрајању граница Републике Србије недвосмислено указују само на једно, а то је потпуни крах Бриселског дијалога! 

#dr_Dario_Vidojković, #Kosovo, #Metohija, #Velika_Albanija, #Brisel, #Dijalog, #Tirana, #Beograd, #UN, #Rezolucija, #1244kim

  • Како ствари стоје, Албаниц могу све то јест никакве уступке не морају да учине српској страни, од које се заузврат захтева – све! 

Пише: др Дарио Видојковић



Безобразлук и ароганција власти у Приштини иде чак дотле да Тачи, осведочени ратни злочинац и као такав миљеник и штиченик Запада, може да прекраја границе Републике Србије како му се прохте, па чак да сада укључује и Прешевску долину у оквире натовске квази-државе Косова!

Истина, такве захтеве смо могли чути и раније, али најавом министра из Албаније Панделија Мајка па и Рамуша Харадинаја, другог ратног злочинца којег је Хаг пустио на слободу упркос доказима о својим злочинима, о укидању границе Албаније према територији Косова и Метохије је нови и еклатантни корак даље у формирању „Велике Албаније“, што може довести до опасних последица по читав регион и по мир и стабилност на Балкану али и шире!


Тиме, албански лидери више и не скривају своје праве намере, које су износили и другим начинима у јавност, као што је била застава „Велике Албаније“ прикачена на дрон којег су пустили 2014. на стадион у Београду током утакмице Србија и Албанија. Овакве албанске намере у првом реду су крајње опасне по Србе јужно од Ибра, али и за све Србе на Косову и Метохији. Да би се избегло ново етничко чишчење Срба јужно од Ибра и са територије читавог Косова и Метохије, али уједно и да се спречи најављено стварање „Велике Албаније“, постоји за Власти у Београду само један начин, а то је да се одмах прекине Бриселски дијалог и да се питање Косова и Метохије поново врати у окриље УН, поштујући Резолуцију СБ УН 1244!



Бриселски дијалог српској страни до сада и није донео неке предности, већ се од Срба само изискивали уступци, а потези које су српски власти у складу са тим дијалогом вукле, су довеле до све већег одлазка и укидања институција Републике Србије на територији Косова и Метохије. Заузврат, српска страна скоро ништа да није ни добила. Највидљивији добитак је управо требала бити ЗСО (и то позаконима такозване "републике Косово"), од које ето такође, по свој прилици, нема ништа. Но, по том питању је Устав Републике Србије више него јасан, и сходно томе требају се Власти у Београду и сам председник Александар Вучић и понашати. Томе у прилог иде и Резолуција СБ УН 1244, која мора поново да се стави на сто, јер је Бриселски дијалог показао, да се албански челници не држе никаквог договора, да договор са фракцијом предвођеном ратним злочинцима уопште и није могућ, поготово када имају подршку одређених кругова на Западу. Стога Србија мора под хитно да се врати Резолуцији УН 1244, да би спречила „Велику Албанију“, како би и сачувала мир у региону, јер је више него извесно да би албански екстремисти и сепаратисти ишли даље у својим претензијама, и тражили би и прикључење таквој „Великој Албанији“ и делове територија Црне Горе, Македоније и Грчке.

Ситуација у Македонији, поготово након подизање на власти Зорана Заева, је озбиљно заоштрена и на ивици кључања, не само због све отворенијег испољавања албанског сепаратизма, него и због спора са Грчком око имена Македоније зарад њеног припајања Нато пакту, што опет Русија не одобрава. Даљи расплет ситуације може зато врло лако довести до нових конфликата, па и до преливања истог у суседне државе, као што је Дејтонска БиХ, и где је Република Српска на удару политичког Сарајева и неких центара моћи на Западу. 

др Дарио Видојковић
Прекидањем јаловог Бриселског дијалога и враћање питања Космета у УН, уз поштовање Резолуције СБ УН 1244, Србија ће сачувати територијални интегритет, а тиме се може и изборити за опстанак Срба не само на северу Космета, него и јужно од Ибра. Ипак, ту се налазе највеће српске светиње, попут Пећке Патријаршије и Грачанице, и нико нема право да изгуби те светиње. По том питању требамо се угледати на политику Израела, а ситуација у свету се ипак знатно променила у однос на 1999. годину, што нама само може да погодује! Када председник Вучић прича о неком унутрашњем дијалогу, онда суштина таквог дијалога треба бити општи конзенсус о поштовању Резолуције СБ УН 1244, прекидању лажног Бриселског дијалога и јасном и недвосмисленом опредељењу за очување територијалног интегритета и целовитости Републике Србије!




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине