Вести:

Thursday, July 12, 2018

НП ''Отаџбина'': Министар Поповић и режимски медији крију од јавности став Русије по питању КиМ

Thursday, July 12, 2018 | КМ новине 1

Поруке државног врха Руске Федерације упућене Србима, које је пренео актуелни министар Ненад Поповић на конференцији за штампу у манастиру Бањска на Косову и Метохији, у српским медијима су прошле незапажено.

 
Руски државни врх је Србима на Косову и Метохији поручио да Русија никада неће признати независно Косово нити ће му дозволити пријем у Савет безбедности УН. У поруци се такође каже да се Руси надају да ће решење за статус Косова и Метохије бити у оквиру Резолуције 1244 и у складу са Уставом Републике Србије.

Министар Поповић је још додао да ће Руска Федерација помагати Србе у јужној српској покрајини у сваком смислу, и економском и политичком.

Имајући ово у виду, није у праву некадашњи амбасадор РФ у Београду Александар Конузин који каже да Руси не могу да буду већи Срби од Срба. Могу, ако је тај Србин у лику председника Републике Србије који се спрема да потпише свеобухватни мировни споразум са Приштином који је супротан Резолуцији 1244 и није у складу са Уставом Републике Србије. 

Министар Поповић није пренео такође званичан став владајуће Јединствене Русије који гласи да потписивање свеобухватног мировног спорзума Београда и Приштине значи капитулацију Србије. Капитулацију, јер подсећа на Минхенски споразум закључен 1938. године између Немачке и Чехословачке, у којем се Чехословачка одриче своје Судетске области. Став Јединствене Русије је, да имајући у виду геополитичку ситуацију у свету, да је за Србију данас најбоље решење тзв. замрзнути конфликт.

Најбољи пријатељ поменутог министра Поповића, такође министар у Влади Републике Србије, Расим Љајић је против замрзнитуог конфликта са жељом да се статус Косова и Метохије реши одмах по моделу да Косово постане посебна држава. Сасвим разумљиво, јер би се онда та монструозна државна творевина изграђена на српском прогону и несрећи граничила са санџачком облашћу преко општина Тутина и Новог Пазара. Верујемо да министар Љајић претпоставља, да ако председник Србије данас поклања Косово и Метохију Албанцима, зашто не би сутра Рашку област препустио Муслиманима.

Ову јасну поруку руског државног врха режимски медији су заобишли али су се зато свом жестином, уз невиђену медијску хајку, устремили на Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ и његовог председника Славишу Ристића. Просто је необично да неко које позанат по русофилским ставовима као што је „Отаџбина“, на чију инициајативу је руски председник Владимир Путин проглашен за почасног грађанина Косова и Метохије, буде изложен нападу прорежимских медија који себе представљају да су проруски. Занимљиво је да ниједан од режимских медија, било електронских било штампаних, није пренео текст писма Народног поркета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ председнику Руске Федерације. То им није сметало да голу лаж о претњи убиством Александру Вучићу гебелсовским методама презентују грађанима Србије. Посебна жестина напада долазила је од дневног листа „Вечерње новости“ чији је директор Милорад Вучелић. То је онај исти који је са својим недељником „Печат“ важио за неког ко брани српске националне и државне интересе. Данас је он у првом ешалону, предвођен председником Србије, у издаји Косова и Метохије. Један од, у задње време много нападаних српских архијереја, каже да је таквима филозофија дебелог црева важнија од морала, поноса и достојанства.

Од свих оних који су се због писања руском председнику устремили на Народни покрет „Отаџбина“ и његовог председника најнеобичније су две изјаве. Прва је министра одбране Александра Вулина а друга саопштење Демократске странке Србије.

2011. године Александар Вулин је са својим Покретом социјалиста био гост у кући посланика Ристића у чијем дворишту су постављене барикаде да би се спречило успостављње границе између Косова и Метохије и Србије. На то гостопримство министар је пљунуо јер је управо Ристића оптужио да је поставио границу а такође и да прети убиством Александру Вучићу што је гола лаж. Ти срамни поступци Алексадра Вулина не чуде, знајући да је после потписивања Бриселског спорзума Александра Вучића на првом каналу држане телевизије оптужио за издају Косова и Метохије да би после пар дана тај исти Бриселски споразум министар кренуо да велича.

У првом делу саопштења Демократска странка Србије наводно брани народног посланика Славишу Ристића од медијске хајке. У другом делу открива се прави карактер саопштења. Посланик Славиша Ристић се оптужује за писање страном државнику тј. руском председнику јер, забога, Демократска странка Србије сматра да је проблем издаје унутрашња ствар Републике Србије и из тог оквира не сме да се изађе. Не треба бити много паметан да се у таквом ставу не препозна рукопис кабинета председника Републике Србије.Косовска Митровица
12.07.2018. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. Е мији Срби, велика смо стока, кад са нама ради шта хоће шачица издајника и секташа док ми ћутимо и гурамо главу у земљу.

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.