Вести:

петак, 13. јул 2018.

Славиша Ристић за Магазин Таблоид: Свака птица своме јату лети

петак, 13. јул 2018. | КМ новине 0

ЕКСКЛУЗИВНО: народни посланик са Косова и Метохије, Славиша Ристић, описује разлоге обраћања руском председнику Владимиру Путину и насиље коме је изложен од Вучићеве мафије

Славиша Ристић






  • Народни посланик Скупштине Србије Славиша Ристић, упутио је, у име народног покрета Срба са Косова и Метохије "Отаџбина", на Видовдан, писмо председнику Руске Федерације Владимиру Путину које је интегрално пренео већи број руских медија. Истовремено, Вучићева Велика пропаганда лажи на сва уста је оптужила Ристића да позива на убиство српског председника, као и да се он залаже за предају Косова. Господин Ристић се одазвао позиву Магазина Таблоид да у разговору са уредником овог двонедељника опише шта се стварно дешавало након објављивања поменутог писма и разлозима који су га мотивисали да га упути председнику Путину.


Пише: Никола Влаховић, Магазин Таблоид⇗




Ових дана, режимски медији Вас помињу најгорим речима због изјаве коју сте дали око Вучићеве намере да преда Косово и Метохију Албанцима. Кад је у време читања изборних резултата на Вашу кућу испаљен рафал, Вучићеви медији су то потпуно игнорисали као и подметање пожара у просторијама „Отаџбине". Да ли су познати извршиоци и налогодавци и ако нису на кога Ви сумњате?

На Видовдан ове године упутио сам у име Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина" отворено писмо председнику Руске Федерације Владимиру Путину. Разлог за такав начин обраћања председнику Владимиру Путину , као и руској јавности је, као што се може прочитати из самог писма, све тежа политичко-безбедносна ситуација на Косову и Метохији као и све тежи положај Срба у јужној српској покрајини.

Вољом САД - а, неколико Европских земаља које су „спонзори" такозване независности Косова, као и сепаратистичких власти у Приштини, преосталим Србима на КиМ-и као једини избор нуди се живот у „независном Косову" или боље рећи у „Великој Албанији".

На нашу несрећу, више је него очигледно да им у томе помаже Александар Вучић у улози председника Републике Србије. Вољом Александра Вучића, а по слову издајничког „ Бриселског споразума" српска држава је убијена на Косову и Метохији. Александар Вучић је и последње преостале институције Србије предао сепаратистичким властима у Приштини, док јавност својом агресивном пропагандом припрема за последњи чин издаје и прихватање такозваног правно-обавезујућег споразума Србије и Косова. Све то ради уз наводну сагласност Русије и председника Путина.

Наша намера је била да руску јавност и Владимира Путина упознамо са стварним стањем ствари и погубном политиком коју Александар Вучић спроводи када је у питању Косово и Метохија. Такође смо упозорили да је Александар Вучић највероватније уцењен од стране западних земаља због својих обећања које је дао приликом доласка на власт и да се бојимо да ће под претњом истих прихватити одрицање од Косова и Метохије. Зато смо, што нам је и био главни циљ, замолили председника Владимира Путина, да Руска Федерација у Савету безбедности УН-а не мења свој став и не дозволи приступ такозваном Косову у Уједињеним нацијама чак и уколико власти у Србији прихвате такозвани правно-обавезујући споразум.

Као што знате то је био разлог да истог дана, непун сат по објављивању нашег писма, по налогу Александра Вучића, његови послушници у врху власти и његови „медији" започињу заглушујућу кампању против мене. Александар Мартиновић, Маја Гојковић, Марко Ђурић, Александар Вулин, Небојша Стефановић, Милош Вучевић, Драган Ј. Вучићевић, Ненад Крстић и многи други утркивали су се у оптужбама да је ''Народни посланик Славиша Ристић отворено претио убиством Александру Вучићу и да надлежни органи треба хитно да реагују.''

Лажи су ишле толико далеко да сам ја развластио УНМИК и довео Еулекс на Косову, као и да сам ја успоставио државну границу између Србије и Косова. Неће ме нимало изненадити да у наредним данима на њиховим медијима будем оптужен да сам 19. априла 2013. године у Бриселу потписао издајнички Бриселски споразум или да се пак спремам да потпишем „правно-обавезујући споразум" са Хашимом Тачијем.

Поставља се питање шта је то толико узбудило Александра Вучића? Истина! Јер наше писмо огољује политику предаје Косова и Метохије и стварања „Велике Албаније".

Питали сте ме да ли су пронађени налогодавци и извршиоци за пуцање из аутоматског оружја на крају изборног дана на парламентарним изборима 2016. године на моју породичну кућу, као и одговорни за паљење просторија Народног покрета „Отаџбина" у Косовској Митровици. Наравно да нису пронађени починиоци, како за ове тако и за многобројне остале случајеве. Починиоци су у свим овим случајевима мање битни. Питање је ко су наредбодавци? Сасвим сам сигуран да се ради о људима из Српске напредне странке, само је питање да ли се ради о њиховим активностима на локалу или су при врху страначке хијерархије. Дакле, ко су именом и презименом наредбодавци, не знам. Али, знам једног човека који ово лудило терорисања људи може да заустави, а тај човек је Александар Вучић.

Да ли Вам је познато да је поводом Вашег писма упућеног председнику Руске Федерације Владимиру Путину, након оркестриране кампање Вучићеве велике пропаганде против Вас, руски амбасадор Александар Чепурин изразио жаљење због напада режимских медија на Вас?

Немам информацију да је руски амбасадор Александар Чепурин изразио жаљење због оркестриране кампање Вучићевих медија против мене. Свакако, поштујем уколико је то заиста учинио, иако ја немам ту информацију. Оно што знам јесте да су руски медији објавили наше писмо и то у целини (интегрално) и нису објављивали (извлачећи из контекста) поједине реченице из писма као што су то чинили Вучићеви медији на челу са Јавним сервисом Србије, како би ме представили као човека који прети смрћу Александру Вучићу.

Иначе за мене лично, а верујем и за све моје пријатеље из Народног покрета „Отаџбина" је далеко важнија подршка Руске Федерације и њених званичника суверенитету и територијалном интегритету Србије, од одбране било ког појединца. Од Вучићевих лажи борићемо се сами истином. Истина на крају увек победи у то сам апсолутно сигуран.

Ближи се тренутак када ће Вучић затражити од српског народа и свих грађана Србије да га подрже у намери коначне предаје Косова и Метохије. Сматрате ли да је ово још један његов покушај скидања сопствене одговорности за све што ће се даље са покрајином догађати.

Вучићева очигледна журба да коначно реши питање Косова и Метохије и преда га албанским сепаратистима тако што ће организовати антиуставни референдум и своју издају ставити на терет српском народу је један од разлога што смо овим отвореним писмом дали скромни допринос узбуњивању јавности у намери да му отежамо на том нечасном путу издаје земље. Важећи Устав Србије не допушта могућност изјашњавања грађана о одрицању од дела територије, али то неће спречити Александра Вучића да разним манипулацијама покуша да превари сосптвене грађане. Што се гажења Устава тиче то му не би било први пут с обзиром да су све досадашње његове одлуке по питању Косова и Метохије апсолутно антиуставне.

Шта уосталом очекивати од човека који је узурпирао сву власт у земљи и који на функцији председника Србије тврди да Србија на Косову и Метохији нема ни метар земље? Пише ли то што тврдиш Александре Вучићу, да ми на Косову немамо ништа, још негде осим на твом списку преузетих обавеза према твојим „западним пријатељима"? Пише ли то у Уставу Србије и у Мирослављевом јеванђељу, на којима си положио заклетву? Пише ли то у катастарским књигама, које си предао албанским сепаратистима? Значи ли то и да стотине хектара гробова наших предака нису више Србија? Коме по Вучићу припадају манастирски поседи на Косову и Метохији? Који је то метар земље са којим треба да будемо задовољни, како сам тврдиш, уколико га измолиш од сепаратиста из Приштине? Сва ова питања траже одговоре, пре него ли Александар Вучић стекне право да постави било које референдумско питање грађанима Србије.

ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД"  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/


Амерички помоћник државног секретара Вес Мичел разговарао је телефоном са Вучићем 28. јуна и обавесто га да његова кампања да сам потпише предају Косова и Метохије није сврсисходна и да за САД и његове савезнике коначно решење косовског питања није приоритетно, већ је потребно убрзано приступити стварању правних држава на западном Балкану. Да ли све ово знају и Срби на Косову и Метохији?

Није ми познато да је на Видовдан 28. јуна Александар Вучић имао такав разговор са Весом Мичелом. Режимски медији су пренели само штуру вест да је Вучић разговарао телефоном са помоћником државног секретара САД-а за Европу и Евроазију о ситуацији у региону, посебно о наставку дијалога у Бриселу и ништа више од тога. Нисам сигуран и да су Срби у остатку Србије нешто више информисани о садржини тог разговора. Оно што ја могу да приметим када је информисање грађана Србије у питању, да су они ускраћени за истинито информисање и када је временска прогноза у питању а да не говоримо о праву да знају шта Александар Вучић договара са својим саговорницима. Има неке симболике у чињеници да на Видовдан, најсветији српски празник, Александар Вучић разговара са помоћником државног секретара САД-а док се Срби са Косова и Метохије јавно обраћају председнику Руске Федерације Владимиру Путину. Не каже случајно народна изрека „Свака птица своме јату лети".

Да ли можете да нам опишете ко у српској заједници на Косову и Метохији одлучује о њиховој судбини? Ко су ти људи,какво је њихово образовање, какав је њихов легитимитет, одакле су дошли, шта су пре тога радили, ко их финансира и у каквим су они везама са вођама албанске заједнице и мафије?

Подсетићу Вас да је Александар Вучић у септембру месецу 2013. године, мимо свих законских норми распустио легалне и легитимне органе власти на Косову и Метохији на начин што је као први потпредседник Владе (ППВ) затражио да Влада Србије распусти скупштине општине на северу Косова и Метохије. Уместо легално изабраних локалних скупштина, које су грађани бирали на изборима по законима Србије, Александар Вучић је довео своје послушнике у такозваним привременим општинским већима, која мимо свих законских рокова и даље егзистирају. Исте године, тачније 3. октобра, Александар Вучић је, као што се сећате, уз прећутну сагласност представника УНМИК-а, Еулекса, и ОЕБС-а силом натерао један део Срба да изађе на такозване локалне косовске изборе које је расписала сепаратистичка власт у Приштини. Огромна већина Косметских Срба тада је бојкотовала сепаратистичке изборе. Сви смо сведоци када су припадници српских служби безбедности и жандармерије у цивилу разбијали гласачке кутије, како би се поновили избори које су Срби масовно бојкотовали.

Питате ме који су то људи у српској заједници на Косову и Метохији који чине власт и који одлучују о судбинама грађана. То је комбинација полусвета, локалних криминалаца као и малобројног дела интелектуалаца који су своје моралне и етичке кодексе заменили за личне интересе. Свима њима је заједничка послушност према Александру Вучићу. За узврат имају потпуну слободу да пљачкају и тероришу народ. Какве су све њихове везе са вођама албанске заједнице, време ће показати.

Да ли Срби на Косову и Метохији знају ко су типови попут Звонка Веселиновића, Милана Радоичића, Зеље из Лепосавића и других Вучићевих батинаша и „бизнисмена" који харају севером покрајине?

Поменута имена се, не само на Косову и Метохији, већ и у Београду, Новом Саду, Краљеву, Нишу, Крушевцу, изговарају у народу шапатом, тихим гласом, а зашто је то тако, право је питање за Александра Вучића.

Каква је улога Марка Ђурића, наводног шефа Владине канцеларије за Косово и Метохију, а заправо Вучићевог „консиљера" у замлаћивању Срба на Косову и Метохији?


Александар Вучић је Марку Ђурићу доделио улогу главног глумца у „представи замлаћивања народа" и предаји Косова и Метохије. Лош режисер је изабрао неталентованог глумца те смо све ово време имали прилике да гледамо трагикомичне представе од победе Србије у Бриселу од 5:0 преко осликавања воза до лоше изрежираног „хапшења" Марка Ђурића и малтретирања улицама Приштине. Једино за шта је Марко Ђурић талентован је способност да безгранично лаже, чиме озбиљно угрожава свог вођу.

Да ли Срби са Косова и Метохије уопште знају шта садрже одредбе такозваног Бриселског споразума и о току бриселских преговора?

Срби са Косова и Метохије су као и остала српска јавност од самог потписивања такозваног Бриселског споразума до данас бомбардовани лажима о његовој садржини. Сви се сећамо хвалоспева о „историјском" достигнућу и победи српских преговарача у Бриселу. Како би се прикрила његова суштина, а то је гашење институција Србије (полиција, правосуђе, цивилна заштита, катастар, телекомуникације, енергетика, локалне самоуправе) такозвана Заједница српских општина је представљена на ниво Републике Српске. Срби на Косову и Метохији су сведоци да је све било гола лаж и на својој кожи осећају последице те „велике победе" а у стварности највеће српске издаје.

Шта је са имовином Срба који се нису вратили на КиМ и због чега се Вучићева власт никада није позабавила питањем, најпре приватне, а касније и државне имовине у покрајини?

Српска имовина на Косову и Метохији је узурпирана од стране Албанаца или је потпуно уништена. Све се то дешавало пред очима и уз благонаклоност међународних мисија на Косову и Метохији. Албанци једни другима продају српску земљу фалсификовањем катастерских књига,које је српска власт нажалост предала сепаратистима. Ниједна српска власт од 2000. године до данас није учинила скоро ништа што се тиче заштите приватне и државне имовине на Косову и Метохији а чија вредност се процењује чак и стотине милијарде долара, рачунајући рудна богатства. Наше мишљење је да је Србија морала да као услов пре почетка било којих преговора затражи повратак свих протераних Срба и њихове имовине на Косову и Метохији. Нажалост, нису то учинили већ су ушли у процес преговора у коме су дали све ни за шта.

Уосталом, шта очекивати од власти Александра Вучића који узвикује ратним покликом „Не дам Газиводе!", а у исто време тврди да Србија више нема ни метар земље на Косову и Метохији.

Очекујете ли да Руска Фердерација уподоби свој однос према властодршцу Вучићу и раздвоји његове од интереса Републике Србије и свих грађана?

Чули смо неколико пута од представника Руске Федерације чувену реченицу „Руси не могу бити већи Срби од самих Срба". У њој је речено све али ми нажалост нисмо разумели поруку. Српска власт би и даље Европску унију и евроатланске интеграције и у исто време да сачувају Косово и Метохију и највиши ниво пријатељских односа са Руском Федерацијом. Једноставно речено, то је немогућа мисија. То знају Руси као што врло добро зна и Вучић који о томе није довољно размишљао када је правио дилове зарад преузимања власти у Србији. Сада су му рачуни стигли на наплату.

Што се тиче наших очекивања од Руске Федерације и Владимира Путина, то је да остану на позицијама према Косову и Метохији и Србији, на којима су и данас. Што се власти Александра Вучића тиче она је пролазна колико год се њему чинило да је апсолутно приватизовао државу и да ће владати вечно.


Да ли Вас подржавају неки посланици Народне Скупштине Србије и да ли комуницирају са Вама након што сте означени као мета Вучићеве мафије?


Да, многи су ме контактирали, не само из опозиције, већ и неки посланици владајуће већине који се згрожавају над медијским линчом који је против мене покренут. Разуме се, ја им нећу јавно наводити имена, али им се најискреније захваљујем.
Да ли имате саборце међу Србима на Косову и Метохији?

Народном покрету Срба са Косова и Метохије „Отаџбина" прилазе сви они Срби који се не мире са покушајем да им се на силу наметне живот у „Великој Албанији". Ми у покрету знамо да тако размишља преко 90% Срба. Већина њих је застрашена, како за своју безбедност тако и за безбедност и егзистенцију своје деце. Зато своје незадовољство јавно не испољавају у страху од Вучићевих послушника. То су они исти Срби који су се на Сретење 2012. године на Референдуму изјаснили да не желе да прихвате институције такозваног Косова за своје. Верујем да ће се ослободити тог врло често ирационалног страха и да ће почети да живе као слободни људи у слободној држави Србији са Косовом и Метохијом у њеном саставу.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: Магазин Таблоид   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине