Вести:

понедељак, 2. јул 2018.

Ко је поставио границу са КиМ - зар није Дачић?

понедељак, 2. јул 2018. | КМ новине 1

Нападајући све који разобличавају издају Александра Вучића, режимски медији и пајаци, нарочито последњих дана, све чешће оптужују управо оне који указују на њихову издају, да су "доводили сепаратистичке институције".

Праву правцату и оружјем обезбеђивану границу између Косова и Метохије и остатка Србије успоставио је Ивица Дачић у време када је Александар Вучић био први потпредседник Владе који се ни једном једином речју није против тога бунио, напротив - помагао је колико год је могао, да до тога и дође!

Без имало гриже савести, без имало моралних скрупула, без икаквог професионалног, политичког или моралног обзира, сва медијско - политичка клика власти обрушава се на слободномислеће људе оптужујући њих за свој највећи грех - сарадњу са шиптарским сепаратистима и помоћ у отимању Косова и Метохије. 

Наравно, довољно је рећи да је актуелна власт на чијем је челу Александар Вучић, у директној коалицији са Рамушем Харадинајем, најопакијим зликовцем међу шиптарским теористима коме је управо таква коалиција омогућила да дође не само на власт већ и на место првог човека сепаратистичке монстум - твореине на простору српске покрајине. Е та власт данас оптужује оне који желе да од канџи шиптарских злотвора сачувају српско Косово и Метохију!

Како би смо макар делимично опструирали њихове лажи и гнусобе сваке врсте којима прибегавају, пренећемо у целини вест из 2013. године а која је објављена под насловом:


"Дачић поставио границу с Косовом"

Београд - Политички аналитичар Слободан Антонић каже да премијер Ивица Дачић и његова влада реалност на Косову мењају на штету српских интереса.

"Дачић је главни демонтер институција државе Србије на северу Косова. Ако је реалност мерило успешности политике, онда су пре Дачићеве владе на Косову постојале институције које су биле саставни део система Србије, а сада се интензивно ради на демонтажи српских институција", рекао је Антонић.

Он је додао да је Дачићева изјава да се десет година лагало да је Косово српско димна завеса која би требало да прекрије његову сарадњу на ампутацији од Србије "и тог малог дела" који је контролисала, севера Косова.


Антонић је оценио да је премијерова тврдња да Устав Србије није важио на Косову само делимично тачна, јер је до избора Дачићеве владе била тачна јужно од реке Ибар, док су главни делови Устава били присутни северно од Ибра, где је Србија имала готово све своје институције, осим војске и полиције.

"Дачић је управо то и урадио, поставио је границу између Косова и остатка Србије и сада ради на демонтирању свих српских државних институција на северу Косова", рекао је он.

Антонић је, поводом Дачићеве изјаве да Београд ни по цену да не добије датум за преговоре са ЕУ не може прихватити договор с Приштином, ако не буду повећане предложене надлежености заједнице српских општина, рекао да је то све у оквирима Ахтисаријевог плана.

"Сада се спровођење Ахтисаријевог плана проглашава за велики патриотизам и велики успех, али то је много мање од онога што смо имали", рекао је он.

Према његовим речима, на Косову се мења реалност на штету српских интереса и то "пада на душу и одговорност" Дачића и његове владе.


Дачић је у јуче објављеном ауторском тексту за недељник НИН навео да се десет година лагало да је Косово српско и да је то чак озваничено и Уставом Србије.

"Лагало се да је Косово наше, па је то чак и озваничено и Уставом. Данас, тај исти Устав ни најмање не помаже. Председник Србије не може на Косово. Ни председник владе. Ни министри. Ни полиција. Ни војска", истакао је Дачић.

Дачић је потом рекао да Србија чак ни по цену да не добије датум за почетак преговора са ЕУ не може у Бриселу да прихвати договор са приштинским властима ако не буду повећане надлежности предложене заједнице српских општина на Косову.

Политички аналитичар Огњен Прибићевић рекао је данас да је неопходан потпуни консензус око Косова, јер нема политичара који би имао снаге да сам изађе на крај с тим проблемом.

"Последње изјаве премијера Србије Ивице Дачића о Косову говоре о сложености ситуације у Србији и великом проблему с којим се суочава било који политичар који покуша да озбиљније говори о проблему Косова, јер се стално налази између потребе да се уважи реалност и страха од потенцијалних оптужби за 'издају Косова'", рекао је Прибићевић.


Ради лакшег и потпуније разумевања подсетићемо да је у време парафирања Бриселског споразума Александар Вучић обављао функцију првог потпредседника Владе Србије, министра одбране и координатора служби безбедности. Управо су ти сектори најактивније и агресивно учествовали у отуђењу дела државне територије Републике Србије и приморавњу Срба са КиМ да такву одлуку прихвате, подсећа се у тексту Ивана Максимовића за (клик на везу) Магазин Таблоид⇗ у коме аутор детаљно разлаже и садашње стање настало вишегодишњом издајничком "политиком".

Што се тиче "косовске реланости" коју про-режимски "политички аналитичар" Прибићевић наводи, она се на српком језику просто и једноставно назива - ОКУПАЦИЈА. непризнавањем окупације а признањем стања које је настало таквим злочином НАТО снага и спремност да се она крунише и легализује потписивањем капитулације, представља врхунско кривично дело прописано Кривичним законом и Уставом Републике Србије и које важи за сваког грађанина  у држави било да се он заклео на Мирослављевом јеванђељу или није!

Такође је неопходно рећи, иако по ко зна који пут, да су Александар Вучић, Александар Вулин онда и данас Марко Ђурић, главни прегаоци у заокруживању шиптарске "државности" на постору јужне српске покрајине Косово и Метохија. Лично сносе одговорност за укидање атрибута државности Решублике Србије на КиМ, за шта смо више пута писали и подносили сргументе, доказе и чињенице за разлику од њих који користе свој монопол у медијима да изнедре коју год пожеле лаж иако најпростију и неподоношљиво провидну.

Папир све трпи али и све чува!

Са друге стране оно што је  уњиховим лажима добро јесте чињеница да су свесни да се "довлачењем и изградњом сепаратистичких институција" недвосмислено чини издаја Косова и Метохије а да то они и те ако раде свесно, плански и без икаквог колебања! Надамо се да ће Суд то и те како узети у обзир када дође време да се издајници под платом "политичара" суоче са сопственом реалношћу! Али, да то иронично приметимо, и онда када Виши Суд и други правосудн органи заврше са својим режимским и политичким ловом на оне слободномислеће Србе који пре свега желе да спрече издају коју Влада Александра Вучића недвосмислено чини.http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. VELIKA MORAVA BLOG
    Sunday, July 1, 2018
    БОРИС ТАДИЋ И АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ВОЗАЧИ НА ПУТУ БЕЗ АЛТЕРНАТИВЕ-ДО ПРОВАЛИЈЕ

    Ретко је која земља у свету, у новијој политичкој

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.