Вести:

Thursday, May 31, 2018

Шиптари у Старом Грацку напали српску децу, опекотине нанели чак и петомесечној беби

Thursday, May 31, 2018 | КМ новине 0

Шиптари у Старом Грацку, од којих један са везама у тзв "косовској полцији", вечерас око 20. ч напали су неколико Срба када је двоје деце задобило опекотине нанете бибер спрејом.

Повређена беба са мајком

„Шетао сам по селу и видео како полиција наилази. Видео сам и моју снају, мајку и комшиницу са децом како се расправљају са једним Албанцем из села. Ја сам пришао да видим о чему се ради, у међувремену је наишао и мој брат. Тај Албанац који је направио инцидент, а чији је отац полицајац, командир станице, испред полицајца је песницом ударио мог брата. Брат је у самоодбрани насрнуо на њега, ја сам пришао да помогнем и заштитим брата као што би свако урадио", наводи један од нападнутих Миливоје Матовић за редакцију шиптарске телевизије на српском језику, РТК2.

Матовић је рекао да му је полицајац са неких двадесет сантиметара испскао бибер спреј у очи.

,,Почео сам да се гушим, а том приликом је спреј захватио и братанца који има 5 месеци и братаницу која има 5 година. Након тога нас је комшија довезао у хитну помоћ где нам је указана помоћ. Брат је приведен у полицијску станицу и још увек се тамо налази“ рекао је Миливоје Матовић

Служба Хитне помоћи је реаговала, повређеној деци и жени је указана прва помоћ.





,,Око 20:20 часова троје повређених из Старог Грацког довезено је својим возилом у службу Хитне помоћи у Лапљем Селу, када је дошло до конфликта међу младићима у селу Старо Грацко, онда је интервенисала тзв "косовска полиција", која је користила бибер спреј, од ког је опекотине у пределу очију и врата задобио дечко (1994), као и мајка (1965) и беба (2017), која је прошла са благим опекотинама очију. Пружена им је адекватна помоћ и њихово тренутно стање је стабилно", изјавио је дежурни лекар у Хитној помоћи Марјан Мадић. 


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине