Вести:

Tuesday, May 29, 2018

Сепаратисти са КиМ одлажу примену позивног броја

Tuesday, May 29, 2018 | КМ новине 0

Примена посебног позивног броја за албанске сепаратисте са Косова и Метохије, за коју је раније наведено да ће потпуна примена броја +383 почети од 30. јуна. одлаже се до 31. октобра.






Како медији преносе ово је одлучило такозвано "Регулаторно тело за електронске и поштанске комуникације" при илегалном систему албанских сепаратиста. 

Председник Одбора тог илегалног тела Крешник Гаши, рекао је за Радио слободна Европа  да је одлука о одлагању донета "у складу са захтевима оператора мобилне и фиксне телефоније који раде на тржишту Косова и Метохије "Ваља" и "Ипко"..."

Компанија при илегалном систему косовских сепаратиста тзв "Телеком Косова" није имао могућност да према њима реализује примену због финансијских проблема које има, навео је.

Према његовим речима, оператери који нису завршили имплементацију кода +383 у мрежама фиксне телефоније дужни су да у року од 30 дана заврше овај процес.

Ради памћења треба забележти да је америчка телевизија на српском, која иначе запошљава српске новинаре из Србије, фамозна Н1 у власништву недефинисаних личности које представља бивши директор америчке ЦИА Дејвид Петресус, на свом сајту је навела да је реч о "државни телефонском коду Косова" шо би морало бити законски најстрожије процесуирано, надамо се у догледно време.

Могућност да овај број користе Шиптари су добили у Бриселу током процеса предаје државних атрибута од стране Владе Србије који је започео Борко Стефановић а наставили Ивица Дачић, Александар Вучић и његови политички поклоници.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине