Вести:

понедељак, 28. мај 2018.

АЛБАНЦИ КАМЕНОВАЛИ СРБЕ: Тракторима и багерима блокирали цркву код Клине, тешко повређен младић (ФОТО)

понедељак, 28. мај 2018. | КМ новине 0

Више десетина Албанаца, који су блокирали прилаз цркви Свете тројице у Петричу код Клине каменовали су Србе, којима су косовски специјалци омогућили прилаз светињи, приликом чега је теже повређен Радосав Кизић (22).
#povredjeni #radosav #kizic #petric #Klina
Повређени Радосав Кизић (22)

Њега је каменица погодила у главу и спроведен је у пећку болницу, а у инциденту су повређени и његов рођени брат Немања (20), као и председник привременог органа Клине Божидар Шарковић.

Раније током дана је више десетина Албанаца, који су и возилима са три стране блокирали прилазе цркви, око поднева поседало су у црквено дворишту не дозвољавајући косовским полицајцима да их помере. Због немогућности да уђу у црквено двориште, тридесетак расељених Срба упутило се потом испред станице полиције у Клини одакле су у пратњи десетак полицијских возила и специјалних снага полиције кренули пут цркве у Петричу.


– Албанци и даље не желе да се помере, већ су многи од њих поседали око темеља порушене светиње којој и даље не можемо да приђемо – каже председник привременог органа Клине (незаконита институција коју је успоставила Влада Александра Вучића како би сепартистичким органима дала пуни легимитет) Божидар Шарковић који се нада да ће специјалне јединице косовске полиције успети да склоне окупљене Албанце и расељеним Србима омогућити да обележе сеоску славу иако је свих око 250 Срба из села протерано 1999 године.

Намера Албанца, по мишљењу протераних Срба, јесте да их онемогуће да се врате својим огњиштима поготову што им већ готово 19 година користе имања и сву имовину. Иначе, у селу петрич код Клине од Срба остала је само бака Ката Грујић која се готово свакодневно налази на мети лопова.

Каменована амбуланта у Сувом Долу код Косовске Митровице

Амбуланта у српском делу Сувог дола, који се налази на пар километара од Косовске Митровице поново се нашла на мети непознатих нападача. У ноћи између недеље и понедељка, каменицама су поломљена стакла на улазним вратима и прозор на ординацији, а нападачи, као и у претходних неколико напада, нису пронађени.
Наша амбуланта у Сувом долу, у којој пет дана у недељи одринирају лекар и медицинска сестра, често је на мети вандала који увек остају неоткривени и некажњени. Последњи напад десио се фебруара месеца ове године, али су наше просторије у овом мултиетничком селу биле мета и ранијих година каже за „Новости“ директор Дома здравља у северној Косовској Митровици доктор Мирјана Гвоздић.

Случај је пријављен Косовској полицији која је обавила увиђај, а истрага је у току.


Како Радио Гораждевац сазнаје ухапшен је Србин који је осумњичен за наводни ратни злочин почињен 1999.


  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽Неколико сати је група од тридесетак Срба чекала да им полиција омогући да приђу Цркви Свете Тројице у Петричу пошто је око 150 Албанаца блокирало прилаз овој цркви.
Полиција је успела да направи пролаз за Србе повратнике који су, након што су упалили свеће, напустили простор око порушене цркве.
Њих су каменицама гађали Албанци и погодили их, упркос јаким полицијским снагама. Радослав Кизић је повређен у пределу главе и пребачен је у болницу у Пећи где му се указује лекарска помоћ.

Црква Свете Тројице налазила се у Петричу недалеко од Клине, на путу Пећ-Приштина. Саграђена је 1992. године као задужбина породице Карић. Након доласка италијанских снага КФОР-а, минирана је у два наврата крајем јуна 1999.

Срамно је што су блокаду пута и напад на Србе уопште имали храбрости да осуде директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, "Српска листа" и такозвани "министар" у "влади" шиптарских сепаратиста Далибор Јевтић. јер управо су они најзаслужнији због пораста шиптарског насиља над Србима јер их управо охрабрују Бриселским споразумом предајући им сву надлежност што они схватају као зелено светло за коначно уништење Срба на Косову и Метохији јер су сви инструменти одбране преосталог народа на тај начин искључени.  
ФБ репортерhttp://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.