Вести:

субота, 12. мај 2018.

''Милосрдни анђео'' ММФ милосрднији од Вучића и владе Србије

субота, 12. мај 2018. | КМ новине 1

Поводом препоруке ММФ да Србија укине смањење пензија - Већ четири године траје пљачка великог дела пензионера у Србији.Пише: Јово Вукелић


         Мало ко се могао надати у Србији да ће дочекати да чује скоро невероватну и сензационалну вест да „Милосрдни анђео“ - ММФ предлаже влади Србије да укине смањење пензија у Србији које траје већ четири године. Али, догодило се 11. маја то невероватно: ММФ „сугерише“ влади Србије да укине привремено умањење пензија, које траје већ четири године и скоро да је постало трајно!

         Ту дрску и бахату пљачку пензионера у Србији увео је пре четири године, у октобру 2014. премијер А. Вучић и од тада из џепа пензионера отима 250 милиона евра годишње и сипа тај новац у буџет!

         А где и на шта се троши тај незаконито отет новац је посебно питање на који власти и Вучић, Влада Србије и премијер никад нису дали одговор, нити су осећали потребу да положе рачун и кажу где троше тај новац који отимају од пензионера.


Пензионере жртве претварају у хероје!?

         Уместо јавног и јасног одговора где се троши отети новац од пензија влада Србије и Вучић су стално водили безобразну и подмуклу кампању као да су се пензионери добровољно одрекли дела стечених пензија. И тако су пензионере проглашавали херојима, јунацима, који на својим плећима износе терет „реформи“. То срамно претварање жртава у хероје није запамћено у нашој друштвеној стварности.

         Напомињемо да је ММФ ову препоруку или сугестију влади Србије о враћању пензија на пређашњи ниво дао због тога што су јавне финасије државе стабилне последње три године. Сада се открива да је ММФ и раније, прошле године слао обавештења влади Србије да пензије врати на пређашњи ниво. Али ништа се није мењало. Влади Србије је ћутала, одговарало јој је, боље рећи осладило да настави да завлачи руку у џеп својих пенезионера.

         Подсећамо: и пензионери поједниначно и њихова удружења су протествовали последње четири године на разне начине, од протестних шетњи улицама, преко петиција упућених влади Србије, до тужби и жалби Уставном и другим судовима. И све то је било без икаквих резултата.


Глува и слепа влада Србије

         Глува и слепа влада Србије понашала се и даље неодговорно, осионо, као да су грађани њен сервис, а не она – влада Србије – сервис грађана! Није одговорала на тужбе и протесте и наравно није укидала кризне мере које не неосновано увела!

         Влада Србије починила је још једну незаконитост. Закон о умањењу пензија био је уведен да важи ограничено. Да подсетимо: од октобра 2014. године када су све пензије веће од 25.000 динара умањене за 22 и 25 одсто, требале су да трају до краја 2017. године.

         А данас, у мају 2018. премијерка А. Брнабић, која је прошлог октобра најавила укидање ове одлуке, се „прави заборавна“ па меру о смањењу пензија још није укинула. Не отима се из њеног џепа резонује „вешта возачица глисера“, па онда нема журбе да се заустави пљачка пензионера од које се стиди сваки пристојан и нормалан грађанин Србије. Како влада Србије, барем до сада, већ годинама врло ревносно испуњава све захтеве ММФ и њихове препоруке и савете требало би очекивати да тако поступи и са овим саветом, сугестијом коју јој је упутио ММФ. Странци су предложили, шта ће решити наша власт?

         Ипак је јасно из досадашњег понашања да ће влада Србије, ако ову препоруку прихвати, то ипак учинити „тешка срца“, тешком муком. Толико је ову и предходне владе Србије „баш брига“ о томе колико је очајан и низак стандард у коме живе њени грађани.

         Влади Србије је важнији буџет, а грађани нека умиру и липшу! Да је ово тачно ево нових доказа!

         Тако већ јуче Вучић и влада Србије разводњавају препоруку ММФ о укидању смањења пензија, измишљају „топлу воду“, а премијерка прича небулозе о некаквом двогодишњем усклађивању пензија, што никад није постојало.

         Пензионерима заиста не преостаје ништа друго до да туже лопова, како се то увек чинило и чини. Друге нема са овако дрским пљачкашима. И изгледи, шансе да добију на суду су скоро стопостотне!

author-picПише: Јово Вукелић


Рођен је 1952. године у Херцег Новом. Дипломирао је на Филозофском факултет у Београду. Као студент (друге године) прогањан је па потом и осуђен 1974., на годину дана затвора, условно на две године због одбране професора које је у то време прогањала Брозова комунистичка машинерија.


Проглашен је морално-политички неподобним и зато годинама није могао да добије сталан посао. Учестовао је активно као организатор од средине 70-тих до 80-тих у скоро свим кључним акцијама против режима Јосипа Броза. Први је секретар Демократске странке 1990. године. Један је од оснивача Демократског центра (фебруар 1996.) У листу Политика (по приватизацији Политика ад) проводи седам година на руководећим пословима са високом стручном спремом. Ту покреће издавачку делатност – штампање књига.

Из „Политике ад“ у „Службени гласник“ прелази 2009. године, сектор Издаваштво, на место извршног уредника на позицији Уредник књига где је 2017. године дочекао пензију.
 
http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Анониман15. мај 2018. 09:10

    NAROD TREBA DA IZADJE NA ULICE I ZBACI OVU MAFIJASKO-IZDAJNICKU VLAST ! STA RADI VOJSKA SRBIJE I POLICIJA !!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.