Вести:

Tuesday, April 24, 2018

Вето Шпаније због окупираног Косова и Метохије

Tuesday, April 24, 2018 | КМ новине

Мадрид је блокирао текст декларације Самита ЕУ – Западни Балкан која је требало да буде потписана у Софији, пише шпански "Паис".

Премијер Шпаније - Маријано Рахој





Наводи се да премијер Маријано Рахој не жели да се његов потпис нађе на том документу заједно са потписом такозваног "косовског премијера", а иначе вође теориста и ратног злочинца из времена сукоба на КиМ.

Паис пише да разлог шпанског вета "није спољна политика ЕУ", већ то што Маријано Рахој не жели да се његово име и потпис нађу у истом документу, на истом нивоу са потписом представника албанских сепаратиста са Косова и Метохије, чију лажну независност Шпанија не признаје.

Шпански лист наводи да је информација потврђена из дипломатских извора и да ће Рахој највероватније напустити скуп у Бугарској 17. маја, пре него што почне састанак коме ће присуствовати највиши представници Србије, Црне Горе, Албаније, Македоније, БиХ, али и шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије.



Према тим наводима, Рахој ће у Софији бити присутан само дан раније, током радне вечере заједно са осталим лидерима 28 земаља чланица ЕУ.

На тај начин јасно се показује његово неслагање са позивом на самит ратном злочинцу и вођи терориста Хашиму Тачију.

Рахој је раније говорио о томе да је проблематично што се у Бриселу истовремено говори о проширењу и државама које нису признате. "То нас брине", рекао је Рахој.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине