Вести:

среда, 12. јул 2017.

Бедни покушај Светислава Ивановића да се оправда због подршке оружаним снагама сепаратиста са КиМ

среда, 12. јул 2017. | КМ новине 0

Светислав Ивановић, сарадник Александра Вучића који је присуствовао заклетви Срба тзв ''Косовским безбедносним снагама'', уз увреде нашег портала је безуспешно покушао да оправда своје присуство тој манифестацији.

Светислав Ивановић од раније у одличним односима са припадницима сепаратистичких оружаних јединица

Одмах након објављивања видео снимка на коме Светислав Ивановић у изразито срдачном расположењу и пријему на које је наишао код шиптарских сепаратиста током манифестације полагања заклетве оружаним снагама Косова, познатијим као КСБ, КМ Новине су о томе известиле на отворен, непосредан и директан начин у жељи да спрече да српска јавност буде преварена а издаја Косова и Метохије приказана као ствар коју су починили искључиво Срби са КиМ док иза ње стоје они који су заправо издају и потписали у Бриселу - представници српске власти на чијем се челу налази Александар Вучић.

Тачно је да су заклетву монструм творевини "републици Косово" положили младићи српске националности али то су млади људе које је у највећем броју управо Светислав Ивановић са својим братом Сретеном натерао да приступе овој оружаној формацији насталој из некадашње терористичке УЋК. Не смета им ни то што је Хашим Тачи, некадашњи командант УЋК терориста, а данас "командант оружаних снага Косова" честитао полагање заклетве. Управо том догађају, озарен посебном радошћу и у нарочитом расположењу и доброј вољи шиптарских сепаратиста, присуствовао је и Светислав Ивановић. Видео "Гласа Америке" н албанском језику, који смо већ приказали нашим посетиоцима, можете опет погледати:




Posted by VOA - Zëri i Amerikës on петак 7. јул 2017.


Он се не либи да на најгнуснији начин говори о КМ Новинама као "онима који традиционално раде на разбијању политичког јединства српског народа на КиМ". Ивановић ипак није именовао наш портал јер и он зна да наша редакција од када постоји ради на разоткривању издаје Косова и Метохије и приказивању злочинаца и шиптарских сепаратиста на прави начин, те да би тако широј јавности одмах постало јасно да се ради о још једној његовој подметачини и бедном покушају правдања због учешћа у злочиначкој манифестацији оружаних снага шиптарских сепаратиста.
 

Без имало стида, а како преноси РТВ Пулс из Шилова, Ивановић каже да не подржава формирање тзв "војске Косова" и позива се на Резолуцију 1244 којом таква формација није предвиђена. Ако то зна онда би Ивановић морао да зна и да општине по систему тзв "републике Косово" нису предвиђене том Резолуцијом а он се ипак налази на челу једне од њих. Ивановић би морао да зна и да по тој Резолуцији нису предвиђени ни тзв "привремени органи Републике Србије" уместо угашених српских општина па је опет и на челу једног од њих! Како му то не смета?!

Ивановић на заклетви.


 
Ивановић покушава да убеди јавност да не верује својим очима већ ономе што он каже. А да није могуће слагати супротно од онога што се на видео снимку може лепо видети, доказ је и део његове изјаве где наводи да "у интересу српског народа не можемо да игноришемо постојање КСБ"?! 

Који то интерес српски народ има од постојања злочиначке оружане формације која је у свом првобитном облику као УЋК починила страшне злочине над тим истим српским народом? Зашто Ивановић то не објасни?

Да ли је интерес српског народа његово руковање са шиптарски официрима или пријем једног пакета хуманитарне помоћи крај кога се фотографише са припадницима ове формације и тако им направи рекламу од непроцењиве вредности? У чему он види интерес српског народа и како после тога објашњава изјаву да "неће подржати формирање војске Косова" а развија већ годинама пуну сарадњу са онима који то фактички јесу? Или мисли да је само он са својим сарадницима српски народ и да су његови лични материјални интереси заправо "интереси српског народа"? Биће да је тако јер једини интерес српски народ би имао у гашењу те паравојне формације која се на верност у служењу заклиње тзв "републици Косово". И поред свега тога он наводи да у томе српски народ има интерес?!


Ивановић је истакао да "његов председник Александар Вучић, без обзира да ли био на власти или у опозицији, бориће се за то да КиМ остану у саставу Србије". Зашто онда Вучић преговоре у Бриселу подиже на највиши - де факто државнички ниво? Зашто укида српске институције а признаје систем самопроглашене "републике Косово" за чије потребе је основао "Српску листу" из које је и Ивановић "градоначелник" општине по шиптарском систему? На крају, зашто Вучић није реаговао на његово тамошње присуство и зашто ни једном једином речју нема званичне осуде полагања заклетве шиптарским оружаним снагама?

Међутим, најважније од свега, Светислав Ивановић, "градоначелник" шиптарске општине Ново Брдо, председник привременог органа Ново Брдо по систему Републике Србије и повереник Српске напредне странке за ту општину - није објаснио због чега је присуствовао заклетви Косовских безбедносних снага у Урошевцу и због чега се осећао онако радосно и задовољно?



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине