Вести:

Wednesday, February 15, 2017

У складу са Бриселским споразумом почиње изградња нових ''граничних'' прелаза са КиМ

Wednesday, February 15, 2017 | КМ новине 0

Почиње изградња нових "граничних прелаза" које је српска Влада одобрила на преговорима у Бриселу а којима се додатно губи на српској а додаје на квази-државности шиптарских сепаратиста.

Косово, Метохија, прелаз, граница, царина, Мердаре, јариње,
Фото: Архива
Камен темељац за "изградњу сталне прелазне тачке у оквиру интегрисаног управљања границама", биће положен свега дан пошто је држава Србија обележила свој праник државности.

Ово је саопштено из Канцеларије ЕУ у Приштини а у саопштењу се наводи да ће "у складу са Споразумом о интегрисаном управљању границама постигнутим у оквиру дијалога (у Брисел), Канцеларија ЕУ на Косову финансирати изградњу три стална прелаза". То су Мердаре, Мутивода и Брњак.

Процењена укупна вредност радова ће износити 9,42 милиона евра а радови на првом прелазу почеће сутра на Мердару. Том приликом, Канцеларија ЕУ/СПЕУ, заједно са Министарством за дијалог, организује церемонију полагања камена темељца.

Догађају у 11 часова присуствоваће председник шиптарских сепаратиста и колабораната из српских редова, правоснажно осуђен за тероризам пред српским Судом Хашим Тачи, такозвани "премијер" Иса Мустафа, као и још неки представници сепаратиста, затим шефица Канцеларије ЕУ, и Специјална Представница Европске Уније у Приштини  која пружа пуну подршку бившим припадницима терористичког покрета на КиМ "ОВК".

Паралелно са тим појачавају се напади на Србе на Косову и Метохији а који постају све чешћи и смелији, што само за себе говори о томе колико ветра у леђа албански екстремисти добијају оваквом политиком Владе Србије.


ПОДРЖИТЕ НАС:


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.