Вести:

петак, 17. фебруар 2017.

Графитима псују мртве и позивају на убиства Срба (ВИДЕО)

петак, 17. фебруар 2017. | КМ новине 0

Графити екстремне мржње према Србима осванули на киоску брзе хране у центру Гњилана, међу порукама псују мртве а пише и „Уби Србина“, „УЧК“ са кукастим крстом и друге садржине.

Неописива мржња Шиптара према Србима



У последњих неколико година ово су први антисрпски графити у том граду!

Власник киоска Милован Бушатовић, један од преосталих двадесетак Срба у Гњилану, каже да је графите видео јутрос када је дошао на посао.

„Овај инцидент нас је и уплашио, и изненадио, јер се такве ствари нису годинама дешавале. Живим са дететом прешколског узраста, супругом и стрицем и једина смо српска породица у овом делу Гњилана“, изјавио је Бушатовић.

Киоск се налази у уличици Стојадина Трајића којом се долази до Саборне цркве Свети Никола у Гњилану у којој Срби из Косовског Поморавља, на импровизованој пијаци, од 1999.године,продају пољопривредне производе. У суседној згради смештено је истурено одељење Основне школе „Вук Караџић“ у Шилову у којој наставу похађа 11-оро ученика српске националности.


  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽

Видео: РТВ ПУЛС Шилово    



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине