Вести:

Sunday, October 30, 2016

Министри, уозбиљите се...

Sunday, October 30, 2016 | КМ новине 0

Министри, уозбиљите се... Са причом о атентатима не треба се играти! И ваља бити опрезан, поготово после атентата на Ђинђића.

Фото: Фид њуз Балкан




Међутим, мислим да је овог пута фама о атентату или у служби скретања пажње са неког новог противуставног корака издаје на Космету (што ћемо убрзо сазнати) или у служзби држања народа у сталној напетости, страху, држања у виртуелној стварности благостања где људи живе добро, задовољно, где се пензионери добровољно одричу дела својих пензија, радници плата, а Срби са севера просто хрле у Београд и моле "да не трпи двомилионски Београд због пар стотина хиљада Срба на Космету", да им се сва радна места, институције, имовина, па и животи ако треба одузму, само да Србија не застане у отварању поглавља или не дао Бог, скрене са ЕУ пута.

И да сви они који само и помисле да ту идилу сруше, угрозе или се усуде да размишљају другачије, од сада постају не само кочницари светог ЕУ пута већ можда и сами терористи или њихови помагачи.
У свакој озбиљној земљи, Информер, Курир, поготово овако дебилни портали и квазиновинари, иначе по правилу неписмени али који зарад новца и добре плате знају "да клекну", морали би да одговарају због, ако ничег другог а оно барем, узнемиравања јавности!

Да појасним и поновим, не могу наравно тврдити да ли је ова сага о атентатима, односно овај последњи пример од јуче, реална претња или не! И нормално је да треба бити опрезан и учинити све да сваки грађанин Србије, посебно највиши државници морају бити ефикасно заштићени. Али причаи о "п о к у ш а ј у" атентата је ступидна прича или прецизније, погрешан термин који ствара панику, а то ови неписмени трећеразредни новинари очигледно не знају. А не зна ни министар Вулин који тражи да "држава под хитно нешто предузме поводом покушаја атентата, јер је недопустиво ноншалантна у заштити Премијера (парафразирам)"! Па хоће ли га неко обавестити да је он као министар та "држава", тачније, њен део! И да на овај начин сам себе прозива. Да ли зна да би у случају стварног покушаја да се убије (како каже овај портал) Премијер, морало да се, у зависности од озбиљности напада и степена угрожености Премијера, уведе ванредно стање. Наравно уколико би та претња и опасност и даље постојали и били реални и непосредни. Да би цео ресор свих безбедносних структура, са министрима на челу, морао поднети оставку и одговарати због пропуста. Или је можда ово била само проба за неки јачи сценарио који би претходио и био основа некој врсти ванредног стања? Али очигледно квалитет министара се данас не мери знањем већ подилазењем.

Покушај атентата подразумева управо "покушај". Успесшан, неуспешан, на пола спречен, али "покушај"! Овде се може причати о "реалној могућности жатентата, о могућој припреми за атентат, о стварању услова за извршење атентата...али никако о "покушају"!!!

Тако да, сви ви неписмени новинари, исто такви министри и њима слични, стручнији и паметнији да будете не можете, али пробајте да будете озбиљнији јер оваквим понашањем угрожавате не само мир и спокој народа већ пре свега самог Премијера, јер, опет кажем, треба бити опрезан. А ви будите мање бучни, а више ефикасни, па ћете тако најбоље заштитити и народ и државу и Премијера!"


Пише: Небојша Јовић


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине