Вести:

недеља, 30. октобар 2016.

Са лица места: У Косовској Митровици уклоњена и 36 барикада! (ФОТО)

недеља, 30. октобар 2016. | КМ новине 0

Са лица места: У Косовској Митровици уклоњена и 36 барикада! (ФОТО) У суботу увече, око 19 сати, 29. октобра, уклоњена је барикада према Источном мосту, у улици Књаза Милоша која је била у близини техничке школе у северном делу Косовске Митровице.


















Пише: Зоран Влашковић



То је задња уклоњена барикада, од 36 које су Срби успоставили на северу Косова и Метохије јуна и јула 2011. године након што је Приштина покушала једнострано и насилно да освоји административне прелазе Јариње и Брњак.


Барикада према источном мосту која је јуче уклоњена.

Предзадња барикада која је улкоњена на северу КиМ била је она бетонска на главном градском мосту на Ибру која је успостављена 16. септембра 2011. године а коју је 22. јуна 2014. на истом месту заменио ''Парк мира''.

Барикада на мосту је била заштита Срба



''Парк мира'' је уклоњен 14. августа а 17. Октобра 2017. почели су радови на ревитализацији моста који треба да буду завршени 20. јануара 2017. године.

Барикада била истинска заштита Срба


Са уклањањем ових барикада у северном, српском делу Косовске Митровице Срби су додатно угрожени јер познато је да су инциденте у овом делу града изазивали искључиво Албанци.

Барикада није представљала само физичку већ и психолошку барикаду која је уливала сигурност.


Само на главном градском мосту на Ибру до сада је било 120 већих инцидента и све до један од тих инцидента изазвали су Албанци из јужног дела Косовске Митровице!



author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине