Вести:

Monday, September 19, 2016

У Бујановцу чекају на одговор министарства о преименовању Карађорђевог у трг Скендербега

Monday, September 19, 2016 | КМ новине 0

У Бујановцу чекају на одговор министарства о преименовању Карађорђевог у трг Скендербега Скупштинска одлука града је послата ресорном министарству  потврдио је “Бујановачким” секретар СО Бујановац Селами Мустафа.








Одлука Скупштине општине Бујановац о промени назива Трга Карађорђа Петровића у Скендербегов од краја јуна ове године чека одговор Министарства за државну управу и локалну самоуправу. Скупштинска одлука је послата ресорном министарству – потврдио је “Бујановачким” секретар СО Бујановац Селами Мустафа.

За промену имена централног бујановачког трга гласала су 22 одборника свих парламентарних политичкијх парија које окупљају Албанце, док су представници српске националне заједнице били против.

Ипак, трг није променио име јер је за то потребна дозвола Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Иницијатива за промену назива централног градског трга није нова. Последњи пут је покренута прошле године али није прошла на Општинском већу јер је због несугласица међу албанским странкама није подржала тада владајућа ДП Нагипа Арифија.

Последњих година неколико градских улица добило је нове називе по личностима из албанске и ромске културе и историје, попут Шабана Бајрамовића и Бекима Фехмијуа али и припадницима терористичких организација "УЋК" и "ОВПМБ".



Извор: Бујановачке    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине