Вести:

понедељак, 19. септембар 2016.

Косово и Метохија су једино место где нема ексхумације жртава, јер су српске

понедељак, 19. септембар 2016. | КМ новине 0

Косово и Метохија су једино место где нема ексхумације жртава, јер су српске На Косову и Метохији није било ексхумације већ само четири идентификације српских жртава.






Председник Координације српских удружења породица несталих, погинулих и убијених лица са простора бивше Југославије Драган Пјевач изјавио је да у протекле четири године није било ексхумација, већ свега четири идентификације српских жртава на Косову и Метохији. Пјевач, који је присуствовао обележавању Дана несталих и погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске у Бањалуци, рекао је новинарима да се на Косову и Метохији још воде као нестале 523 српске жртве.

Он је навео да се на подручју Хрватске више од 1.800 српских жртава још води као нестали, док 380 чека на идентификацију.

Пјевач је истакао да на простору бивше Југославије готово да и нема познатих гробних места која нису ексхумирана, осим у Хрватској, гдје 144 позната гробна места чекају на ексхумацију више од 20 година, додајући да је то срамота.

- Дошли смо у Бањалуку да одамо дужно поштовање убијеним, несталим лицима, српским жртвама из Републике Српске - истакао је Пјевач.




Извор: Блиц    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине