Вести:

понедељак, 19. септембар 2016.

ДСС КиМ: Договором о таблицама Београд заокружује косовску државност

понедељак, 19. септембар 2016. | КМ новине 0

ДСС КиМ: Договором о таблицама Београд заокружује косовску државност Последњи договор Марка Ђурића којим се дозвољава, како власт у Београду каже, „статусно неутралним“ таблицама пролаз кроз Србију, говори да Београд крупним корацима заокружује косовску државност.







Иако је СНС током доласка на власт обећавала да ће поништити све Боркове договоре, између осталог и на свом митингу у Косовској Митровици, она не само да их није поништила, него их је и појачала на штету државних и националних интереса Србије. Директор Канцеларије за КиМ се још хвали да је спречио укидање српских таблица на Косову и Метохији, па се поставља питање од кога је он то спречио, имајући у виду да су Срби на Косову и Метохији српске регистарске таблице до 2012. године могли да користе широм Косова и Метохије а данас само на северу. Ако је Марко Ђурић дозволио да се сепаратистичке таблице Приштине крећу широм остатка Србије ваљда је могао да тражи реципроцитет и да се српске косовске регистарске таблице слободно крећу по јужној српској покрајини.

Још гори и штетнији споразум по Србе у Косовској Митровици је управо онај поводом моста на Ибру. Пре пар година је власт у Београду по систему Савамале у фантомкама и најлон чарапама, булдожерима срушила барикаду на мосту. Непосредно после тога, појавио се споменути Марко Ђурић који је говорио и причао бајке о парку мира на самом мосту. Сада су уклонили и тај парк мира и омогућили да Албанци из јужног дела града слободно врше експанзију на север. Директор Канцеларије за КиМ Србима говори да је то велики успех јер они не могу колима да иду главном улицом у северни део града али зато могу пешке још масовније да освајају простор на северу града који нису могли да освоје пуних 14 година. Међутим, на само 20-ак метар од главне улице Марко Ђурић отвара аутомобилску саобраћајницу, рушећи притом Трг браће Милић са постојећим амфитеатром. Тројица рођене браће Милић као српски војни полицајци током 1999. године убијени су од стране сепаратиста УЧК у Дреници. Непосредно после тога њихов отац је преминуо од жалости. Марко Ђурић руши трг хероја да би направи пролаз којим ће Албанци из јужног дела града вршити експанзију на север.

И оно што Београд крије, јесте да се сложио у Бриселу да се одмах до моста, у северном делу града изгради џамија чиме би се комплетирао масован долазак Албанаца из јужног дела града. Већ може да се замисли да ће сваког петка на хиљаде Албанаца из јужног дела града, чији је број већи од сто хиљада, долазити да врше верске обреде у северном делу, да би својим масовним присуством показали Србима у северном делу града да им је место у ужој Србији а не на Косову и Метохији. Албанци су већ кренули са отварањем кафића у северном делу града уз дозволу локалних власти бираних 2013. године по законима сепаратистичке самопроглашене републике Косово. 


Зато у будућности ако се буду дешавали било какви инциденти и ако Срби буду страдали због издајничке политике садашње власти на души ће их носити Александар Вучић и Марко Ђурић.

Успут, без обзира на громогласно најављивани и спектакуларно презентовани пројекат насеља тзв. Сунчане долине у недођији од градње за сада нема ништа. Ово из разлога, јер је градњу забранио председник владе самопроглашене републике Косово Иса Мустафа. Ако Београд стварно жели да гради станове за Србе-повратнике у северном делу града постоји толико места са комплетно изграђеном инфраструктуром која су много захвалнија и сврсисходнија за градњу од градње по дивљинама. Додуше по пустахијама, дивљинама и недођијама много се лакше пере државни новац.

У Косовској Митровици,

16. 9. 2016. године


Председник покрајинског одбора
Демократске странке Србије
др Ненад Којић



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине