Вести:

Saturday, August 20, 2016

Пасјане: Бојан Павић обрађује 50 хектара ручно јер нема пара за машине (ВИДЕО)

Saturday, August 20, 2016 | КМ новине 0

Пасјане: Бојан Павић обрађује 50 хектара ручно јер нема пара за машине (ВИДЕО) Петочлана породица Павић живи од 17.000 динара месечно, што по члану износи тек 3.500 динара.

Породична кућа Павића у Пасјану



Њихова редовна примања су популарни минималац и дечији додатак, који добијају из буџета Републике Србије. 

Живе у условима релативног сиромаштва, с обзиром да просечна потрошачка корпа према подацима из маја месеца ове године износи нешто више од 67.000 динара.

 

“Кад исплатим све трошкове око струје и хране, од минималца ми на крају не остане ништа. Морам да позајмљујем новац како бих успео да пордмирим све трошкове до следећег месеца”, каже за Пулс Бојан Павић, отац троје деце.
 

Поред редовних трошкова око деце и куће, Бојан сваког месеца за превоз издваја још хиљаду динара како би отишао да се пријави на шалтеру Националне службе за запошљавање.
 

“Додатни трошак ми представља и одлазак до Врања где морам у наредних месец дана да променим платну картицу за исплату минималца”, каже Бојан.
 

Међутим, минимална примања Бојан покушава да ублажи и бори се да својој породици обезбеди боље услове за живот. Окренуо се пољопривреди, обрађује више од два хектара земље и створио је мини фарму од педесетак коза. Све ради ручно јер нема пара да купи ниједну пољопривредну машину.
 

У узгајању коза учествују сви, а највећа помоћ овом вредном домаћину долази од најмлађе ћерке, десетогодишње Маријане која уместо играња са вршњацима помаже приликом муже и испаше коза да и она да свој допринос.
 

Ова породица бави се и производњм сира, не продају на пијаци јер купци долазе сами у потрази за добрим квалитетом. Праве првокласан сир, у шта смо се и сами уверили.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯



Извор: РТВ Пулс    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине