Вести:

субота, 2. јул 2016.

Сутра протести Шиптара због споменика Кнезу Лазару (ВИДЕО)

субота, 2. јул 2016. | КМ новине 0

За сутра су у Косовској Митровици, на јужној страни моста, најављени протести због подизања споменика Кнезу Лазару и насеља "Сунчана долина".

Медији преносе да су за сутра Шиптари најавили организовање протеста због недавног откривања споменика Кнезу Лазару и најављене изградње повратничког насеља "Сунчана долина".     Организатори су позвали Шиптари са целог Косова и Метохије да им се придруже у 16 часова за када је заказан наводно миран протест а и међу њима има оних који упозоравају на могућу ескалацију сукоба и опрезност јер организатори нису познати.
Током протеста 2014. уништено је више аутомобила.


Медији преносе да су за сутра Шиптари најавили организовање протеста због недавног откривања споменика Кнезу Лазару и најављене изградње повратничког насеља "Сунчана долина".

Организатори су позвали Шиптари са целог Косова и Метохије да им се придруже у 16 часова за када је заказан наводно миран протест а и међу њима има оних који упозоравају на могућу ескалацију сукоба и опрезност јер организатори нису познати.

Идентичне немире изазвао је потез, такође Владе Србије и Марка Ђурића, када се пре тачно две године, такође у недељу, 22. јуна, окупило преко хиљаду Шиптара да протестује против непотпуног уклањања српских барикада и изградње такозваног "парка Мира". Били су то највећи протести од 17. марта 2004. године.

Тај потез Шиптари су тада протумачили као слабост српске стране у шта су се од тог тренутка до данас само уверавали захваљујући политици Владе Србије.

Да ли је ритмично понављање лажног "националног набоја" са српске и негативне реакције са шиптарске стране уиграна форма и маркетиншка кампања ширих размера, није могуће за сада поуздано утврдити али ни уклонити сумњу. Рецепт је исти као и колач који се на крају добије осим што сваки пут буде више горчине у српским устима.


Улични нереди у Косовској Митровици 2014. 


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине