Вести:

Saturday, July 9, 2016

Косовско Поморавље: жито као никад (ВИДЕО)

Saturday, July 9, 2016 | КМ новине 0

У новобрдском крају жетва пшенице је у пуном јеку. Као никада до сада забележени су рекордни приноси, који на неким парцелама достижу више од седам тона по хектару.

Принос






Један од највећих узгајивача белог жита, Божидар Денић из Горњег Кусца у новобрдској општини, који је засејао пшеницу на три хектара, очекује принос од чак 20 тона.

Пшеница је ове године рекордно родила и више смо него задовољни. Оно што смо до сада пожњели прелази седам тона по хектару“, истиче Денић за Пулс.

Денића и остале пољопривреднике највише забрињава веома ниска откупна цена, која се тренутно креће од око 15 центи по килограму.

Упркос оваквој цени породица Денић не планира да одустане од ратарства и каже да ће и на јесен житом поново засејати исту површину.

Повољни временски услови, добра обрада земљишта и заштита од корова условили су да у овом делу гњиланског региона – у Горњем Кусцу, Шилову, Коретишту и околним селима приноси буду врхунски“, каже за Пулс инжењер пољопривреде Живорад Јовановић.


Он, међутим, додаје да се знатно мањи приноси очекују у сливу реке Биначке Мораве, због пролећних учесталих магли и високе влажности ваздуха.


  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯



Заинтересовани пољопривредници за РАЗМЕНУ ПШЕНИЦЕ за сточно брашно, трице и храну за животиње под повољним условима могу да се обрате новоформираној компанији Агропулс на уласку у Шилово код бензинске пумпе или да се информишу телефоном на број 049734344.


Извор: Пулс    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине