Вести:

Wednesday, February 3, 2016

Реаговање на клевете и лажи Жељке са Блица – Живот владике Артемија сведочи Јеванђеље делом

Wednesday, February 3, 2016 | КМ новине 2

"Званична Епархија Рашко Призренска је у егзилу, а ова која се шепури на територији Космета и силом и уценама довлачи народ на Литургије и у шиптарске институције је, као и нелегитимна „држава Косово“, квази и нелегална по свим Црквеним и другим законима".

Реаговање на клевете и лажи Жељке са Блица – Живот владике Артемија сведочи Јеванђеље делом


Б белешка Сање Максимовић 2.2.2016.
Реаговање на текст Жељке Јефтић са Блица 



Да кренемо редом…


– Не постоји нешто што сте ви назвали „следбеници“ владике Артемија.

– Владика Артемије не може да буде рашчињен, нити било ко од монаштва размонашен – ТАКО НЕШТО НЕ ПОСТОЈИ јер су они дали завет Богу а не некоме од људи.

– Владика Артемије, и монаштво и свештенство ЕРП у егзилу НЕ представљају се лажно, јер су они то што су по свим могућим црквеним и свим другим законима.


– Литургија, крштења, венчања и остале требе у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској у егзилу СЕ НЕ НАПЛАЋУЈУ, НИТИ ПОСТОЈЕ ЦЕНОВНИЦИ.

О овоме лепо рече Бен (ФБ коментар):

„Ako je istina da su za dve godine za krstenja i vencanja zaradili najmanje milion evra ispada da su obavili u proseku preko 20.000 vencanja ili krstenja, ja racunao onako od prilike srednju cenu od 60-70 eura, sto je Bogme veliki napredak u Srbiji za suzbijanje bele kuge…meni njih zao, nego u svojoj zlobi i visokim tarifama kojima se upravljaju zaigrali se sa par nula pa pogresno izneli podatak od preko milion eura za dve godine.“


– У својој кући свако може да ради шта хоће, а у те куће сте ви натерали владику и монаштво, јер је он свим својим бићем желео да остане на Космету макар у шупици, али ви му нисте дали, јер убрзано радите на максималном уништењу свега Српског на Космету, а и шире, на жалост. Главна сметња вам је управо он, стога га оволико и нападате.


– Упорно СИЛОМ ПОКУШАВАТЕ да наметнете некакву „регистрацију групе“, те да на тај начин УБЕДИТЕ народ да се ради о некаквој групацији, опет силом.


– Званична Епархија Рашко Призренска је у егзилу, а ова која се шепури на територији Космета и силом и уценама довлачи народ на Литургије и у шиптарске институције је, као и нелегитимна „држава Косово“, квази и нелегална по свим Црквеним и другим законима.


– Ви забрањујете, опет силом, да се користи име СПЦ и силом тражите и намећете прављење некакве цркве.


– Објекти по Србији и иностранству су лични прилози верног народа за шта постоје докази.


– Не постоје никакве финансијске малверзације од стране владике Артемија, ни било какво расколничко деловање, нити постоји и један доказ за тако нешто. А о финансијским малверзацијама са новцем намењеним Косметским Србима, требало би да питате попадију Звечанску и Дечанце. Да не помињем (требало би ми јако много времена и простора) све ваше јереси и безакоња Црквена и световна, сва ваша злодела, недела, уцењивања, планирања ломљења кичми, отказе, остављања деце без ухљебљења, претње затворским казнама и слично.

Овим закључујем да се једино ви можете кривично гонити за увреду, лажно сведочење, и јавно саблажњавање народа, као и за злоупотребу медија. Све ово поново само зато што народ раширених руку хрли Богу у истину, хиљаде људи увиђа шта му радите и окреће се истини и правди и очувању своје вере. Овакав мир, овакву радост и љубав ви никада нећете имати, јер мир, радост и љубав обитавају онде где се преизобилно излива благодат Духа Светог, што никаквим судовима, затворима и уценама не можете спречити.



Псалам 124

Ко се узда у Господа, он је као гора Сион, не помјешта се, остаје до вијека. 2. Око Јерусалима су горе, и Господ је око народа својега одсад и довијека. 3. Јер неће остати скиптар безбожнички над дијелом праведничким, да не би праведници пружили руке своје на безакоње. 4. Учини, Господе, добро добрима и онима који су права срца. 5. А који сврћу на криве путе, отјераће Господ с онима који чине безакоње. Мир Израиљу!

Владика Артемије, идући стопама свог духовног оца, Светог Јустина Ћелијског, остајући на Светосавском путу очувања вере, својом смиреношћу, трпљењем и својим делима доказује и ко је и шта је, и ту никаквих сумњи нема. Свака „истрага“ једино може доказати каквим монашким светоотачким животом овај владика живи. Јеванђеље и Црквени канони представљају сведоке вашег безакоња и владикине невиности.
Наспрам ваших лажи, отворене мржње којом дојите народ, ваших клеветања, учествовања у јереси, духовног и физичког безакоња и насиља, стоји владика Артемије – трпељив, кротак, уздржан, смирен, пун вере, наде, љубави и доброте…

Али авај, заборависте да овакви стојите пред Живим Богом, пред којим се ни један уздах не може сакрити! Џаба јавне клевете и лажи, Бог види.

Живот владике Артемија на делу сведочи Јеванђеље. А ваш шта сведочи, запитајте се…



Извор фотографија:
ЕРПКМ у егзилу и лична архива



Извор: ФБ Репортер    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

2 comments:

  1. Све је тачно, што је овде написамо и нека Господ подари дуг живот Владици Артемију, да нас води и даље путем Господњим.
    Наш Владика Артемије, продужава путеве Аве Јустина Поповића у духу Православља, ови, који га клеватају, одлучили су се да скрену са тог пута и пошли су странпутицом екуменизма.
    Љубиша.

    ReplyDelete
  2. Они сада хоће да га облате и сервирају кроз медије као криминалца али то раде криминалним методама! А ко тако ради он је криминалац! Епископ Артемије је на Косову и Метохији и он је остао у правцу истинитог исповедања вере Хришћанске! Иван-БР

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине