Вести:

Friday, February 26, 2016

Нови напади на Србе на Косову, на српску кућу бачена бомба! (ВИДЕО, ФОТО)

Friday, February 26, 2016 | КМ новине 0

У једном дан десила су се још два напада на Србе на Косову и Метохији! У једном од њих, у селу Пасјане, на српску кућу бачена бомба! У Призрену каменована кућа у тренутку када је власник ушао у њу.

Нови напади на Србе на Косову, на српску кућу бачена бомба! (ВИДЕО, ФОТО)

Синоћ нешто после 20 часова, непознати нападачи бацили су бомбу на кућу Србина Слободана Јанцића у Пасјану крај Гњилана. На срећу, нема повређених, јавља РТВ Пулс.

Бомба је експлодирала у дворишту куће која се налази у центру села. 65-годишња Лепосава Јанцић имала је велику срећу што није повређена јер је седела до прозора који су пробили гелери. Њен супруг је спавао у другој соби.

Од силине детонације оштећена је и кућа Станка Антонијевића.Иначе, Пасјане је српско село код Гњилана које има око 700 домаћинстава.

Такође, у истом дану, дошло је до још једног напада на Србина у Призрену, у граду у коме се Срби могу пребројати на прсте једне руке.

Данас је у Призрену, око пола три, нападнута кућа Ивана Крстића. Нападачи су бацили каменице на прозоре, када је Иван ушао у кућу, јављају Вести онлајн.

- То ми указује да је то неко смишљено урадио и побегао, јер само што сам ушао у кућу, након пет минута сам чуо два ударца на другом крају куће. Тај део куће не користим још од када су 2006. године тамо упали Албанци, каже за "Вести" Иван Крстић, момак који се пре неколико година вратио у Призрен, и од тада покушава да опстане и нађе неки посао.

Случај је одмах пријавио полицији.

- Питали су ме на кога сумњам, али заиста не могу уперити прстом, јер заиста не знам ко је то учинио. У ваздуху се осећају тензије, већ неко време. И све ово што се дешава је сасвим довољан показатељ колико је крхка безбедоносна ситуација чак и у Призрену, истиче Иван.

Он додаје да се напад догодио два дана након што је по први пут присуствовао састанку локалног Комитета за заједнице. У Призрену тренутно живи 20-ак Срба.
Осим ова два медијска извештаја нема других изузетака. Сви остали се обраћају "чиновницима" из српских редова у шиптарској "власти". По обичају и већ прираслом духу странчарења, окривљују се једни или други политички актери, којисвакако имају приличну дозу одговорности, док се нигде не говори отворено о томе да Срби на Косову и Метохији никада нису имали мир на који су могли трајно да рачунају. Ситуација је по повлачењу српских снага, након окупације КиМ 1999. године када је одговорност преузела углавном НАТО клика, постала екстремно драматична а Срби се нашли пред тоталним искорењивањем са овог дела своје територије.Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.