Вести:

Sunday, October 25, 2015

Као и деценијама уназад: Шиптари су тукли мог сина летвом

Sunday, October 25, 2015 | КМ новине 0


Српски младић В. Петровић (17), који је повређен импровизованим буздованом у суботу вече када је група Албанаца напала српске дечаке у селу Горње Кусце надомак Гњилана, након указане лекарске помоћи у болници у Косовској Митровици пуштен је кући.

Као и деценијама уназад: Шиптари су тукли мог сина летвом

"У питању је контузна повреда ушне шкољке и повреда ока. Хируршки је обрађен. Младић је краткотрајно изгубио свест, прегледан је и пуштен на кућно лечење односно на амбулантски третман", рекао је у телефонској изјави Тањугу Ивановић.

Отац повређеног младића Зоран Петровић изјавио је Тањугу да је његов син играо фудбал са осталом српском децом и да се инцидент догодио при њиховом повратку кући.

"Дечко је био на фудбалу са друштвом, када су се враћали кући група Албанаца је насрнула на српску децу. Избила је туча, било је повређених. Мој син је ударан са летвом, има конце на слепочници, на уву. Остала деца нису много повређена", рекао је Петровић.

Петровић је нагласио да је овај инцидент узнемирио не само његову породицу него све Србе у Косовском поморављу.

"Ово је био прави шок за све нас, не само за мене и моју породицу, ово је узнемирило све Србе у Косовском поморављу", рекао је Петровић за Тањуг.

Један малолетни Албанац (17) ухапшен је синоћ због инцидента у којем је један српски дечак повређен изјавио је вечерас регионални портпарол тзв. косовске полиције Исмет Хашани.

Хашани је у изјави Тањугу навео да се за осталим учесницима инцидента "интезивно трага" и да је регионална истражна јединица Косовске полиције обавила увиђај и започела истрагу.

"У сукобу између две групе младих једно лице је повређено, не знамо тачан мотив сукоба и истрага би требало да покаже шта се заправо догодило", рекао је Хашани.

У селу Горње Кусце надомак Гњилана на Косову и Метохији импровизованим буздованом (дрветом на чијем крају се налазио ексер) повређен је један дечак српске националности када је дошло до сукоба између две групе младих Срба и Албанаца, рекао је Хашани.




Извор: Агенције    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине