Вести:

Sunday, October 25, 2015

Импровизованим буздованом Шиптар напао српску децу у Кусцу, док су се враћала кућама

Sunday, October 25, 2015 | КМ новине 1

У селу Горње Кусце, у општини Ново Брдо, синоћ око 18 часова повређена су четири дечака старости између 12 и 16 година "незванично" сазнаје шиптарска телевизија која се емитује из Приштине, РТК2.

Импровизованим буздованом Шиптар напао српску децу у Кусцу, док су се враћала кућама
Фото: Илустрација



Сви повређени су српске националности а напао их је Шиптар.

Портпарол тзв. косовске полиције за регион Гњилана  Исмет Хашани, потврдио је за ту телевизију да је до инцидента дошло.

"Дошло је до свађе између две групе младића, а најмање је једно лице повређено и пребачено у болницу у Грачаници. Он је према извештају лекара ван животне опасности. Косовска полиција је покренула поступак, један седамнаестогодишњи младић је ухапшен, а регионалне јединце истражују више детаља", рекао је Хашани.

До напада је дошло када су се српска деца враћала кући. Инцидент се догодио на улазу у село Горње Кусце, где живе Албанци. Групу српске деце појурила је једна особа, шиптарске националности, притом машући импровизованим буздованом - дрветом на коме је био ексер. Последњи дечак у групи који није успео да побегне, убоден је ексером у леђа. Он је хитно пребачен на хирургију Клиничко болничког центра у Грачаници, одакле је транспортован у болницу у Косовској Митровици.


Фото: РТК2


Ово село у Косовско-поморавском крају, удаљено је 3км од Гњилана и насељено је претежно становништвом српске националности. Овај напад је само један у низу који постају све чешћи посебно од потписивања Бриселског споразума којим је српска власт косовске Србе осудила на нове и још страшније патње него до сада.



Извор: РТК2    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

1 comment:

  1. Типично за чопоративну хорду бесних паса, који нападају само када их је барем 3-4 пута више. Сам овај чин говори о њима као народу-који је вечито са леђа и нападао. Порастао сам са дотичним народом и знам како размишљају, својој деци не желим да приуштим њихово присуство у близини, јер децу желим да видим као одрасле и слободне људе-који расту и напредују у здравој средини, беѕ овог канцерозног соја тзв хуманоида илити људи. Јер појам човек за њих је још увек мисаона чињеница а камо ли дарвинова реченица!

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине