Вести:

Tuesday, September 29, 2015

НЕ ОДУСТАЈЕМО: Помозимо нашем Дорину!

Tuesday, September 29, 2015 | КМ новине 0

Још се чека расплет мистериозног хапшења и одвођења новинара српског порекла и бескомпромисног борца за истину о Сребреници Александера Дорина 17. јуна ове године из његовог стана у Базелу.

Помозимо'Дорину-вести, км, новине, косово, метохија, дорин, србија, сребреница,

„Вести“ су се, као што је познато, од почетка активно укључиле и заузеле за судбину овог младог швајцарског држављанина, с намером да се расветли права позадина његовог привођења и објасне разлози зашто је лишен слободе, али је још све обавијено велом тајне.

Иако се наводно терети за трговину канабисом, многи познаваоци и пријатељи Дорина сумњају да се у позадини читаве приче налазе политички мотиви.

Дорин, аутор књиге „Сребреница – како се заиста збило“ у којој је открио бројне непријатне истине, постао је многима трн у оку, па отуда и места за контроверзе око овог младића.

Ипак, после три месеца у притвору, очекује се да буде пуштен за две недеље, по речима његовог адвоката Штефана Зутера из Базела, ангажованог уз помоћ донација и огромне подршке наших племенитих читалаца.

Међу онима који су пожелели да пруже подршку Александру Дорину и помогну онолико колико је у њиховој моћи је и верна читатељка „Вести“ Љиљана Скарамела из Лумина, кантона Тићино у Швајцарској, иначе члан надзорног одбора хуманитарног фонда Матица за дијаспору.

У Београд је дошла на годишњу скупштину Фонда заједно супругом Марином, који подједнако улаже напоре да истина о Дорину изађе на видело.

– Искрено верујем да је мотив Дориновог привођења, трговина наркотицима, у потпуности лажан. Прочитала сам његову књигу на коју ми је указао бивши министар спољних послова Живадин Јовановић и зато бринем за њега, иако га не познајем лично. Желела бих да позовем све наше људе из дијаспоре да наставе да шаљу разгледнице за Дорина. Боравак у Београду сам такође искористила да апелујем на сународнике да се укључе у акцију „Вести“ за овог младића, који је, сигурна сам, неправедно оптужен и задржан у затвору без основа – сматра Љиљана Скарамела, родом из Сибнице Левачке, која је свој дом свила у Швајцарској 1969.

Удружења ћуте.


Одмах пошто је посредством „Вести“ сазнала за судбину младог Дорина, Љиљана и њен супруг нису могли да седе скрштених руку.

– Позвала сам наша бројна друштва и удружења из Швајцарске како бих им указала на овог младића, али нико није смео ни да прича о њему, што нас је веома зачудило. Теши ме бар то што је већина, ипак, показала солидарност шаљући разгледнице. Надамо се да ће Александар бити пуштен што пре из притвора – рекла је Љиљана Скарамела.


Похвала за „Вести“
– Једини лист који се залаже за Александра Дорина су „Вести“, то заиста морам да похвалим. Уколико будемо могли да учинимо још нешто за Дорина, ми ћемо дати све од себе и што је у нашој моћи да заједно са „Вестима“ изборимо битку за истину и Дорина – поручила је Љиљана.



Извор: Вести / ФБ Репортер :: © 2014 - 2015 :: Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине