Вести:

Thursday, September 10, 2015

Свештеник после најаве да ће служити у петак у Грачаници, загонетно је одложио свој долазак до даљњег

Thursday, September 10, 2015 | КМ новине 1

"Служићу, има времена" рекао је свештеник, који је отказао долазак, верном народу који у Грачаницу Ваљевску долази на Литурге без свештенослужитеља.

Свештеник после најаве да ће служити у петак у Грачаници, загонетно је одложио свој долазак до даљњег

Данас је поново провирила полицијска „лада-нива“ и мали камиончић који су дошли, кратко се задржали без излажења из возила, окренули се и отишли. Најзабринутији верници спорадично долазе у Светињу да јој се поклоне и да виде у каквом је стању после државног разарања.

Свештеник Мирослав је јуче лично најавио да ће служити у петак на Усековање, а онда нам је, нажалост, данас поручио да ипак не може служити у петак јер „није прибавио Антиминс“, који су, иначе, богоборци однели на њихово Бакића брдо у своју комунистичку задужбину.

Када је свештеник обавештен да лако може доћи до тог грачаничког Антиминса (Свето платно са ликом Господа у које су увезене мошти Светих мученика без кога се не може служити Света Литургија), или да му је обећано из једног манастира да ће донети други Антиминс за ту прилику - Свештеник Мирослав је почео да се изговара да „има неких обавеза и да не може служити у петак“… На питање - да ли му је то забранио владика, рече нам да - „није“… на питање кад ће служити- рече, „служићу, има времена“…

Што ће рећи, вероватно је- да су властодршци вероватно притисли владику Милутина, а овај свог свештеника… Или- Ко служи земаљским властима- запоставља Небеске! Време је да сваки крштени покаже у шта верује и коме стварно служи.
Дакле, народе, Бог ће благословити наше Народне Литургије савке недеље и празника (прва наредна у петак 11.9.2015.г), молимо вас да схватите ово као Вољу Божију и пресудне битке за опстанак Светиње Божије, дакле долазите ко год може у Грачаницу празником све док се свештенство Епархије ваљевске, иначе преплашено од масонских државних власти, не охрабри да настави да служи Богу тамо где је то Он Сам заповедио нашим Светим прецима…

П.С.

Вучићи, Дачићи, Тадићи, Николићи… на проклетој брани Ровни ?!?

Како вечерас дознасмо - банда са бране Ровни је наручила за сутра (четвртак) храну из ресторана за неку „свечаност“ - питање за родољубе: Који ли Владин бандит долази сутра на проклету брану Ровни да је отвори, да отвори гробницу народу ваљевског краја 

ИстиноЉубље свима Вама! 


Извор: Истинољубље    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

1 comment:

  1. Мени је жао Свештеника, који мора да лаже,, јер он због мале казне или мале муке оставља Христа, а прави верници су за Христа и своје главе полагали и крв проливали и то веома тешким мукама.
    Ако Свештенику Владика није забранио, а он се овако понаша, онда он није достојан да носи тај СВЕШТЕНИЧКИ ЧИН, ЈЕР СЕ БОГ НЕ МОЖЕ ВАРАТИ.
    Најбоље му је казати ИСТИНУ ИЛИ ПРЕУЗЕТИ И СЛУЖИТИ СЛУЖБУ БОЖИЈУ И НЕКА ДАЉЕ ОДЛУКЕ ОСТАВИ БОГУ, А БОГ ЗНА КАКО ЋЕ ГА ЗАШТИТИ, А АКО ЈЕ ВОЉА БОЖИЈА ДА СТРАДА, АЛИ ОНДА ЋЕ ОТИЋИ У МУЧЕНИКЕ - СВЕТИТЕЉЕ, ШТО ЈЕ НАМА СВИМА ЈЕДНА ТАКВА ЖЕЉА, ДА БИ СМО НАСЛЕДИЛИ ЦАРСТВО БОЖИЈЕ
    Љубиша.

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине