Вести:

Saturday, September 12, 2015

Зашто идемо ''с оне стране'' града?

Saturday, September 12, 2015 | КМ новине 1

Хајде мало да размакнемо завесу и завиримо тамо иза, и видимо оно о чему се ћути.

Зашто идемо "с оне стране" града?
Бошњачка махала у којој се најчешће тргује јер су цене вишеструко ниже него у српским радњама недалеко одатле.


















Пише: Радмила Суботић

Све више не прихватамо туђу различитост већ то осуђујемо на сва звона. Па да завиримо у тај свет о коме ћутимо а знамо да му се јавно подсмехујемо, а да при томе не објаснимо зашто?

Све више људи живи од социјалне помоћи, а има и доста оних који немају ни та примања. Неко чак нема ни дан радног стажа. Једва састављају крај са крајем, а о ценама у нашим радњама, сваки коментар је сувишан. Готово све је скупље него у централној Србији. С обзиром на то да живимо у једном тоталном хаосу и безвлашћу, а све функционише а ништа не функционише, ми обични људи смо приморани да се сналазимо како знамо и умемо.

Немамо сви тих 20.000 дин. да детету купимо фирмиране патике, већ купујемо у Бошњачкој махали где коштају од 5 до 10 еура. За неку фирмирану господу и госпође, којима етикета виси и на гузици, ми нисмо родољуби већ издајници који залазе тамо где залазе, а ти исти заборављају да су им баба и деда живели од пољопривреде (и још увек живе), па се од њих "огребу" за паприку, купус, кромпир не размишљајући о томе колико су труда уложили у све то. Битно је да су у граду виђени у најскупљим ципелама и фирмираној гардероби, а ти сиротињо и Богу си тешка.

Пљуште јавне увреде јер народ купује "тамо" у том крају, јефтине крпице, ранчеве за школу, свеске... Господо драга нисмо се сви родили под срећном звездом да имамо плате од чијих цифара ми се заврти у глави. Има и нас једноставних. И знате шта, најједноставнији су баш они, чији су чукундедови поседовали најчувеније куће у Косовској Митровици. Чији су очеви угледни људи у овом граду али се не расипају као скоројевићи који купују и гаће са етикетом. Јер знате битна је етикета, ваљда тако лече своје комплексе ниже вредности и недостатак интелигенције, па се нећу изненадити да поједине видим да шетају у гаћама. И то ће постати важан модни детаљ!
За мене не. Ја ћу терати по своме.


Да ли сам тиме мањи патриота баш ме брига, јер за разлику од оних који упиру прстом на нас који ето, купујемо тамо, могу само да им поручим да се њихова интелигенција мери висином њихове потпетице. Дакле, нећу се изненадити да и поједине свиленаше видим у штиклама. За друго и нису.


А ти народе мој, покушај да ружно бојиш лепим стварима, јер то је једини начин да овде опстанеш и останеш. Они који то не знају, а има их на жалост, нека уживају у својим фрустрацијама којих нису ни свесни.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

1 comment:

  1. Е свака ти ка Његошева...

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине