Вести:

понедељак, 7. септембар 2015.

Спасимо Грачаницу, спасимо себе! (ПРОМО ВИДЕО)

понедељак, 7. септембар 2015. | КМ новине 1

Свест о неопходности очувања српских светиња, екстремно угрожених широм српске земље, све више јача у нашем народу. Приказујемо вам видео позив за спас светиње Грачаничке!

Спасимо Грачаницу, спасимо себе! (ПРОМО ВИДЕО) gracanica-promo

"Тебе славе ангели, и ми грешни на земљи, Света мајко Бога Христа, Дјево пречиста" речи су песме којом славимо Богомајку која је родила Бога, Спаситеља душа наших, а којом се отвара више кратки вапај него пуки позив, да сачувамо светињу која је српски род сачувала кроз најтеже време страдања и ропства.

Арханглеске молитве, сила и војска чувале су нас, и као што верујући знају, нису дозволиле да страдамо више од онога што је сам Господ допустио а због наших грехова трајало до тачно одређеног часа и дана.

Сада живимо у време када нам ни ноге, ни руке нису свезане. Ропство не може да буде изговор, уосталом, изговор за небригу о вечном животу свакако не можемо ни имати.

Једини ће разлог бити наша хладна срца, наш спуштени поглед који каља образ и руке у џеповима да сами себе свежемо у нашем паду.


Можемо сачувати Грачаницу ако то само допустимо себи! Шта нас спречава осим погрешних и смућених мисли? Страх? Чега се онда бојимо? За себе, за породицу, положај, звање, за посао? Кога и чега да се плашимо када наступамо у име Онога који је и сатану свезао и ад покорио, нама своју победу над светом и слободу даровао, и научио нас:

„Ко воли оца или мајку више од мене није мене достојан, и ко воли сина или ћерку више од мене није мене достојан, и који не узме крст свој и не пође за мном, није мене достојан; ко чува живот свој изгубиће га, а ко изгуби живот свој мене ради, наћи ће га" (Мт 10:3739)

Зато, ако заборавиш, ако се уплашиш било чега осим силе Божије, ако те не занима спасење светиње не занима те ни спасење своје душе. Ако уштедиш и богатство, а не сачуваш онај грачанички камен на коме се Небо моли Њему за тебе, сети се:

"Каква је корист човеку ако сав свет задобије а души својој науди? Или какав ће откуп дати човек за душу своју" (Мт 16:26). И даље: „Не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; више се бојте онога који може и душу и тело погубити у паклу" (Мт 10:28). 



Видео је прослеђен нашој редакцији, без потписа и увишних података, са кратком поруком:

-Био сам слободан да искористим доступан материјал на интернету о страдању Грачанице Ваљевске и да направим овај клип за који сад заједно морамо да се боримо да га види што више људи...

Много наше браће и сестара и не зна каква се страхота дешава у овој земљи, а времена је све мање да се сачувамо и преживимо...

Спасимо Грачаницу, спасимо себе!



Нека се не уплаши срце твоје од величине зла пред очима твојим. Величина Бога твога стоји изнад сваке величине. Победићеш сигурно, само веруј у Бога и љуби Бога.
Свети Николај Жички



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

1 коментар:

  1. Iza svega stoje vatikanske vladike i crnogorska policija jer mi Srba u srpskoj policiji nemamo. Oni ruse Pravoslavne manastire!

    Saglasnost da se rusi manastir Valjevska Gracanica dao je jos pre dve decenije vladika sabacki Lavrentije Trifunovic ekumenista u ime SPC , medjutim kako se monah Antonije Davidovic protivio ekumenistima , njega je vladika Lavrentije - rascinio! Krivce i odgovorne treba traziti medju ekumenistima i svestenstvom SPC poput vladike sabackog Lavrentija , koji sem sto katolici Srbe , licno je podrzao uklanjanje Gracanice i odobrio . A kad odobre vladike, politicari se tu vise nista ne pitaju. A policija samo izvrsava naredjenja.Zanimljiv je detalj i da se u vladicanskom dvoru u Sapcu u Karadjordjevoj ulici u Sapcu nalazi predstavnistvo stranke SPO! I eto odgovora , s koje strane duva. Protiv vladike Lavrentija Trifunovica mohah Antonije Davidovic iz Valjevske Gracanice , zbog njegovog ekumenizma i naklonjenosti Vatikanu , pisao je jos pre 20 . godina i vise proglase i tekstove za one manje upucene! Inace, Lavrentijev najblizi rod je i pop Vlada Zecevic Crnogorac koji je 1945 godine , kao ministar policije tadasnji zabranio za za 250 000 Srba trajni povratak na Kosovo i Metohiju . Lavrentije sledi svog ujaka u stopu . Licno sam citala proglase monaha Antonija Davidovica protiv ekumeniste Lavrentija Trifunovica jos pre dve decenije .
    Jos tada Lavrentije je odobrio ruzenje Valjevske Gracanice a gradnju manastora Brezovice itd . Dakle , krivca treba traziti u SPC i u toj vatikanskoj struji koju predvodi Lavrentije uz podrsku Srpskog Pokreta Obnove i Daninin Crnogoraca !


    http://srpskaistorija.com/2015/09/03/%d0%bf%d0%be%d0%bf-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d0%ba%d0%be%d1%98%d0%b8-%d1%98%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%be-%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%83-%d0%b7/

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине