Вести:

Tuesday, August 25, 2015

Качаник – џихадистичка престоница Балкана

Tuesday, August 25, 2015 | КМ новине 0


Место Качаник на југу Косова и Метохије стекло је неславну репутацију "џихадистичке престонице Балкана" пошто је од 30.000 његових житеља, 24 отишло да се бори на страни Исламске државе у Ираку и Сирији, пише британски "Дејли телеграф".

Качаник – џихадистичка престоница Балкана

У протекле три године, 24 мушкарца из Качаника отишла су да се боре на страни џихадиста у Ираку и Сирији, преноси Танјуг.

Један од њих, Лаврим Мухаџери (25), објавио је прошлог лета на друштвеној мрежи Фејсбук фотографије на којима једном заробљенику, осумњиченом за шпијунажу против Исламске државе, одсеца главу.

На другој фотографији, Мухаџери погубљује једног Сиријца, испаљујући на њега гранату из ручног бацача.

Министарство унутрашњих послова процењује да је око 300 становника Косова и Метохије кренуло стопама Мухаџерија.

Заједно са Албанијом, из које је кренуло 200 џихадиста, и БиХ, са око 160, Шиптари са Косова и Метохије се виде као потенцијална "лансирна рампа" за Исламску државу у њеном настојању да успостави нови фронт против Европе на Балкану, наводи британски лист.

Ово је још један од текстова који преносе медији у Србији тек пошто је претходно објављен на неком другом медију. Изгледа да се у Србији понајвише води рачуна да се не увреде који би се могли поменути као терористи без обзира што представљају опасност по државу Србију и њене грађане.



Извор: РТС    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине