Вести:

понедељак, 2. март 2015.

Америка и идеолошко ''наслеђе'' - новчићи са кукастим крстом пред Други светски рат

понедељак, 2. март 2015. | КМ новине 0

Америчке власти су пронашле ''занимљив'' начин да свом народу саопште престанак Велике кризе половином прошлог века.

Фотографије освануле на друштвеним мрежама.
Велика криза (позната још као и Велика депресија) је глобални економски крах који је почео 1928. године и трајао до 1939.

На кованим новчићима је писало "престаните да плачете и почните да купујете". Поред натписа било је и симбола који су врло сликовито приказали дух америчке економске елите и то пред сам почетак Другог светског рата. Тек тада су сви ти симболи пружили право објашњење догађаја.

Кукасти крст, детелина са четири листа, свевидеће око, пирамида и Соломонова звезда представљају симболе паганских, незнабожачких веровања. У суштини се сви ови симболи ослањају на сујеврене претпоставке о срећи и благостању.



"Престаните да плачете и почните да купујете" гласи натпис.
То благостање, као и умногим другим случајевима, Запад и Америка доживљавају другачије, себично, искључиво и до њега долазе изузетно суровим методама а задржавају га јаком контролом и обманом народа.

Као и свака друга лаж и ова увек има свој рок трајања па после извесног периода неопходно је "обновити" благостање што Запад увек чини новим крвопролићима. Готово да нема сумње да је Други светски рат изазван да би се Запад извукао из велике кризе. Доказа је много а клупко може почети да се разрешава управо полазећи од поруке и симболе на овом малом кованом новчићу и каснијим резултатима великог сукоба.

То исто Запад покушава и у овоме тренутку. Са оружјем развијеним на степену на коме је данас, разарање иза сукоба светских размера, као ни човечанство тада, не можемо ни да замислимо. Али, изгледа да им је то једини излаз баш како су Руси и објаснили и приказали свој војно неутрални став у односу на сукобе у бившој Украјини којима се жели испровоцирати Трећи светски рат. 


Сујеверје у државној служби - вредност Запада.
Велика депресија довела је до фундаменталних промена економских институција и у жижу економске теорије и политике лансирала Џона Мејнарда Кејнса. Поред успостављања макропривреде и доктрине фискалне експанзије остао је упамћен по изјави: „Дуг рок не постоји. На дужи рок сви смо мртви.“



Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине