Вести:

понедељак, 2. март 2015.

Лицемерно - ТВ Мост негира тврдње о цензури

понедељак, 2. март 2015. | КМ новине 0

Уредништво приватне ТВ Мост из Звечана, која своје време даје искључиво владиним службеницима, негирала је да цензурише свој програм што иначе свакодневно ради!

Још се бране...
Челници телевизије "Мост" одбацили су тврдње Скупштине АП КиМ да спроводе цензуру, и подсетили су да су њени новинари "увек били на свим местима, па и оним најтежим", како би "објективно информисали" гледаоце о дешавањима у Покрајини. То свакако јесте тачно али до тренутка док се ти новинари не врате у редакцију. Штета коју ова телевизија искривљеним извештавањем наноси српској држави - постаје несагледива.

"Телевизија 'Мост' настојала је у протеклим годинама да буде увек тамо где је најтеже и где је најважније бити, и да објективно информише гледаоце о свему битном што се дешава на и око Космета, а везано је за интерес српског народа и државе Србије", без стида је руководство ове телевизије одговорило на оптужбе из Скупштине АП Косова и Метохије.
Потпредседник Скупштине АП КиМ Добросав Добрић оценио је, у писму руководству телевизије, које је проследио и новинарским удружењима, да се у ТВ Мост спроводи цензура.

"Потпуно смо сагласни с Вашим ставом да свако има право да буде истинито, потпуно и благовремено обавештен о питањима од јавног значаја и да су средства јавног обавештавања дужна да то право поштују", наведено је у одговору потпредседнику Скупштине АП КиМ Добросаву Добрићу а објављено на сајту телевизије Мост .

"Заиста немамо никакав интерес да, како кажете, медијским спиновањем покушавамо да обмањујемо јавност, јер с породицама живимо на Косову и Метохији, као и ви, и имамо само једну државу, а то је Србија. Ваше примедбе прихватамо добронамерно и захваљујемо вам", наведено је у одговору директора телевизије Дејана Миленковића и главне и одговорне уреднице Љиљане Јанковић.


У писму потпредседника Скупштине АП КиМ, коју чине одборници незаконито и противуставно распуштених скупштина општина на северу покрајине изабрани на локалним изборима Србије, наводи се између осталог да ТВ Мост од Бриселског споразума потписаног у априлу 2013. године није објавила ниједно мишљење посланика Скупштине КиМ о том документу.

"Такође вам предочавамо да је Уставом Србије забрањена цензура и да свако има право да истинито, потпуно и благовремено буде обавештен о питањима од јавног значаја и да су средства јавног обавештавања дужна да то право поштују", наводи се у Добрићевом писму.

Скупштину Аутономне покрајине Косово и Метохија чине углавном одборници четири распуштене Скупштине општине са севера Косова које су радиле у систему Србије. Београд не признаје рад ове Скупштине основане по Уставу републике Србије али признаје шиптарске, сепаратистичке институције основане по тзв. "уставу републике Косово". 

Скупштина АП КиМ је једина институција државе Србије на Косову и Метохији која не признаје окупацију нити жели да се држава Србија повуче са овог дела своје територије и препусти га терористима што власт из Београда немилице чини.

РТВ, КМ Новине

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине