Вести:

понедељак, 9. март 2015.

Умало кобна вожња министра(?) на Ибарској магистрали (видео)

понедељак, 9. март 2015. | КМ новине 0

Службено возило, незабележених регистарских ознака, бахато се кретало Ибарском магистралом животно угрожавајући остале учеснике у саобраћају.



Не може се тачно рећи колико је укупно саобраћајних прописа прекршио возач (вероватно неког од министра или високог државног чиновника) који је пре неки дан управљао службеним возилом у делу Ибарске магистрале пуном изричитих забрана.

Претицање службеном лимузином преко пуне линије у великој брзини, био је сигнал возачу који нам је послао снимак, да извади свој мобилни телефон и припреми се да забележи ову "луду" вожњу.

Клизав коловоз и снег који је сипао у том тренутку и условљавао лошу видљивост, као и недовољне прегледне кривине, нису биле никаква препрека возачу службеног возила да својим вратоломијама угрожава друге учеснике саобраћаја који су му ишли у сусрет овом, по злу и незгодма, познатом магистралом. Несрећа, за коју би готово сигурно био окривљен несрећни возач који је долазио усусрет и прибрано возио поштујући сигнализацију (барем на овом делу пута), избегнута је "за длаку", као што се види на снимку.


Description Dots Widget
Возило није имало укључену сирену али је све остало било активирано, посебно тотална неодговорност путника овог возила. Нажалост, ово је само још један доказ деликвенције која је узрпирала власт у Србији или пак њихових "институционализованих" рођака и пријатеља.

Нејасно је и коришћење ротације. Премијер Вучић је најавио њено укидање још октобра 2013. године, остављајући ту привилегију тек десеторици званичника Србије а чак је "размишљао да укине службена возила у потпуности" снисходили су му медији. Најављен у петак, 10. октобра, предлог је требао бити усвојен већ у понедељак. Министри су се брзо организовали па - након нешто више од месец дана - подржали укидање ротационих светала рекавши да их нису ни тражили.


Можда их је уплашила најава да ће се по том новом закону ротације сматрати не само прекршајем већ и кривичним делом? "Срећом" до тога никада није дошло судећи по званичним документима! Нема службене потврде овог предлога. Можда зато што ротациона светла нико није ни тражио?...



А ко у Србији користи ротациона светла? Можда и погађате, осим бивших политичара, посланика, судија разних судова, ту су још и таште, зетови, свастике, љубавници, бизнисмени... Ма, само именујте родослов, крвне и пријатељске везе и нећете омашити ни за једног. Све те људе чува око 1500 српских полицајаца у пуној ратној униформи, под аутоматским наоружањем, у блиндираним џиповима... Неке од њих чувало је око четрдесет људи, друге "мањи тимови" а трећима су чувани и празни зидови станова које нико не користи...

Колико то све кошта? Па, народе, кад струја поскупи и ти је платиш, барем о овоме нећеш морати да размишљаш!

Хоће ли неко одговарати за ово? Наравно, возач који је снимио бахате "државнике", уколико буде пронађен. то је и разлог због чега његов идентитет нећемо открити.




Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине