Вести:

понедељак, 9. март 2015.

Злочини Арбанаса над Србима: представљање књиге

понедељак, 9. март 2015. | КМ новине 0

Књига „Злочини Арбанаса над Србима“ је ауторско дело Павла Џелетовића Иванова, публицисте и писца.



Ова књига обрађује период током Другог светског рата, послератно доба и распад СФРЈ, односно рат на Космету крајем 1990-их и агресију НАТО пакта који је помагао албанским терористима из ОВК, а завршава са доласком УНМИК-а.

У књизи има пуно докумената, фотографија, сведочења српских жртава, тако да је књига оргинално сведочанство о ужасима и страдањима српског народа на Космету.

Аутор је докуметовао и страшне злочине које су починили припадници албанске СС дивизије „Скендербег“, над српским цивилима. 


Омот књиге
У опису књиге наводи да проблем Арбанаса на Косову и Метохији траје већ неколико векова са трагичним последицама по српски народ, које почињу 1455. годином када су ови простори потпали под турску вишевековну окупацију.

Та вишевековна окупација српских земаља је сатирала српски народ, његова материјална и културна добра, српску веру и традицију и све што је одисало српским православним духом. Српску снагу на Косову и Метохији сламали су сеобе, деобе, перманентни зверски зулуми, терор Арбанаса и српско слепило у датим појединим историјским догађајима и изазовима.

Мр Павле Џелетовић Иванов рођен је 1931. године у Сувом Долу код Липљана, на Косову и Метохији. Више од 30 година бави се књижевном критиком, а радове је објављивао у бројним књижевним часописима, дневним новинама и недељницима у Србији.


Уторак, 10 март 2015. од 19:00

О књизи говоре: Слободан Кљакић, новинар Политике; Милош Кнежевић, политиколог; Слободан Ерић, директор Геополитике. Одломке чита: Мања Вујовић

Књига „Злочини Арбанаса над Србима“ објављена је недавно у издању београдске „Геополитике“.


Извор: Независни медији

Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине