Вести:

понедељак, 9. фебруар 2015.

Преминула старица која је сањала једино светло у кући

понедељак, 9. фебруар 2015. | КМ новине 0

Мира Стојилковић (78) из Радикине баре, која је заједно са својом заовом Саветом (88) читав живот провела у трошној кућици у селу Радикиној бари, није дочекала да јој се оствари једини сан – да сијалица обасја њихов дом.


Мира је недавно преминула, поред лампе на гас, која је и њој и Савети била једино светло кући.

Након писања „Југмедие“ да Мира и Савета годинама прижељкују струју у свом дому Центар за социјални рад у Нишу покушао је да помогне старицама. Уз ангажовање Центра, Мирина и Саветина кућица је адаптирана, сређени су зидови, плафон и под, али се као непремостива препрека за увођење струје испречила документација коју закон прописује да би струја била прикључена.

Центар за социјални рад доставио је један од докумената који је „Југоисток“ тражио, али се потом испоставило да то није било довољно да сијалица засветли у Мирином и Саветином дому.

Упркос још јесенас датим обећањима директора „Југоистока“ да ће учинити све да старице добију струју, мрак и даље влада у кућици у Радикиној бари. Да иронија буде већа од прве бандере удаљена је свега тридесетак метара.
Савета Стојилковић сада је једини становник тог дома, а осим комшија, ова старица нема никог другог да о њој брине.



Извор: Југмедиа


Припремиле: КМ Новине

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине