Вести:

Friday, November 14, 2014

Од данас пријаве за кућу на селу (ВИДЕО)

Friday, November 14, 2014 | КМ новине 2

Млади брачни парови, који су спремни да живе у неком од војвођанских села, могу се од сутра пријавити на конкурс покрајинског Секретаријата за стамбено збрињавање младих брачних парова.
...
Покрајинска влада АП Војводине ће у куповини куће учествовати са сумом до милион динара, а за ту намену до краја године опредељено је 40 милиона динара, како би се помогло младим брачним паровима, али и подмлађивању војвођанских села.

Да је дом више од четири зида покривена кровом, говори прича породице Опачић која је од Фонда за избегличка лица, након готово две деценије подстанарског живота, добила кућу у Павлишу. Три генерације те породице захвалне су што након толико година настављају живот у простору који могу да назову својим домом:

"Јесте да је кућа стара, да има ту још доста да се улаже, али има довољно простора да свако има свој кутак и свој мир", каже Ђука Опачић.


 

Један од услова за конкурисање је да ни један од супружника нема некретнину на свом имену, као и да у обзир долазе сва села осим приградских насеља.

Према проценама, прве куће могле би бити купљене већ до краја године, а уколико буде интересовања, следеће године биће опредељено више новца за куповину кућа.Извор: РТВ

Припремиле: КМ Новине

2 comments:

  1. Da li mogu da se prijave mlade samohrane majke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Отприлике су услови прилично јасни. Најбоље је да њих контактирате.

      Delete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.