Вести:

субота, 12. јул 2014.

Тихвинска икона Богородице стигла из Москве војницима Новорусије

субота, 12. јул 2014. | КМ новине 0 Пратила руску војску славне 1812. и сматра се заштитницмо западних граница свете Русије.


  ... 
Народ Новоросије није устао да напада и убија, већ да заштите свет од смеђе, нове хомо-фашистичке куге. Зато што су евроинтегратори, који сада у Кијеву одржавају геј-параду у трајању од недељу дана, антируску параду, како је називају, истовремено и – присталице тзв. чистоће крви. Спојило се неспојиво, јер је и једно и друго - дело ђавола – рекао је после освећења иконе настојатељ Тројицке цркве – протојереј Андреј Новиков
ТИХВИНСКА икона Богородице стигла је у Доњецк у помоћ тамошњим устаницима.
Копију чудотворне иконе Пресвете Богородице заштитницима Руског света – војницима Новоросије – предала је братија Тихвинског манастира из града Тихвина.
Претходно је у Москви, у Тројицкој цркви на Врапчевим брдима, служен молебан пред иконом Тихвинском-Ополченском.

Настојатељ Тројицке цркве – протојереј Андреј Новиков рекао је у проповеди:
„Ова икона је пратила руску војску славне 1812. године. Светиња је увек била заштитница западних граница свете Руси, Руске империје. И ево данас, братија манастира, усрдно се помоливши Господу, добивши његов благослов, послала је ову икону у Новоросију да заштити народ Божији, руски народ. Да тамо заштити устанике који су се дигли да одбране руски народ и руску земљу од фашизма…“.


„Они нису устали  да нападају и убијају, већ да заштите свет од смеђе, нове хомо-фашистичке куге. Зато што су евроинтегратори, који сада у Кијеву одржавају геј-параду у трајању од недељу дана, антируску параду, како је називају, истовремено и – присталице тзв. чистоће крви. Спојило се неспојиво, јер је и једно и друго - дело ђавола.

Да ли је то фашизам или содомски грех, тек зло се уједињује у борби против хришћанства, у борби против Православља, у борби против моралних закона, у борби против Свете Руси, која представља задржавајућу снагу на свету и не дозвољава да се потпуно униште морални систем вредности и заповести Божије овде, на земљи, и да се погине на пучини хаоса и безакоња“.

„Мајка Божија, Владичица Државна, није само Царица Небеска, већ и Царица земаљске Руси, Свете. Зато сам уверен и тачно знам да је онима који се боре против Руси јако тешко, зато што покушавају да униште дом Мајке Божије, која чува цео руски народ и руску земљу“ - истакао је протојереј Андреј.

„Ја данас молим Господа да заустави безумнике и нацисте, да њихови тенкови не пуцају, а авиони не полећу, да из оружја не лете меци. Молим се да Господ заустави безумне фашисте и сачува драгоцене животе свих православних хришћана, и свих људи уопште.
Да се они који раде ђаволски посао ратовања против сопственог народа у име лажних, антихристових идеала уразуме и падну на колена пред Мајком Божијом, падну на колена, молећи за опроштај и наш народ који истребљују“ - додао је свештеник. Приредила: Биљана Диковић / ФБ Репортер

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.