Вести:

Monday, March 18, 2024

Албанци Србина живог спалили пред очима супруге, пред полицијом Запада он остао – чист

Monday, March 18, 2024 | Уреднички колегијум 1

Албанци Србина живог спалили пред очима супруге, пред полицијом Запада он остао – чист

Једно од, али не и једино брутално убиство Срба у погрому 17. марта 2004., јесте убиство Златибора Трајковића почињено у сред бела дана. Пред очима своје супруге косовски Албанци су Златибора живог спалили.

Једно од, али не и једино брутално убиство Срба у погрому 17. марта 2004., јесте убиство Златибора Трајковића почињено у сред бела дана. Пред очима своје супруге косовски Албанци су Златибора живог спалили.


Пише: Иван Максимовић



НАПОМЕНА: Фотографија приказује остатке жртве и последице ужасног злочина, не препоручује се осетљивим особама.

Ово је први пут да је фотографија са места злочина јавно објављена а забележио је руски припадник УНМИК полиције, Олег Наумов, у оквиру истраге која је обављена.

Тог 17. марта 2004. године, око 13:00 часова, а током кампање етничког чишћења Срба и других неалбанаца, коју су спроводили косовски Албанци. Златибор и његова супруга Радмила били су у кући не слутећи шта се уопште догађа око њих, као уосталом ни било ко од косовско-метохијских Срба.

Косово Поље је било најгушће насељено место Србима па је и злочин морао да буде извршен у широком и значајном обиму како би били протерани.

Као и у остале српске куће и станове, Косовски Албанци су провалили и у кућу Трајковића. Брачни пар покушава да побегне и да дође до аутопута где су се надали да ће добити помоћ од УНМИК полиције или КФОР-а.

Један од окупљених косовских Албанаца, Мехмет Морина звани Меха из Косова Поља, тада стар 28 година, који није успео ни средњу школу да заврши, предводио је напад на Трајковиће. Кријући се у групи нападача, Меха металном шипком удара Златибора у главу и обара га уназад у канал који се пружао крај аутопута. Златибора су тада полили бензином и запалилили док је још био у животу а све то у присуству супруге која је ужаснуто гледала без могућности да на било који начин помогне мужу, човеку са којим је живела и одгајила децу.

Патолози су касније навели да је разлог смрти Златибора повреда настала на глави и Хипоксија односно недостатак кисеоника у организму. Патолог је посебно нагласио да је жртва још увек била жива када су је запалили, што значи да је Златибор изгорео жив.

Морина је ухапшен 21. априла 2004. године и осуђен на 18 година затвора. Године 2009. када су Косовски Албанци једнострано прогласили илегалну независност, такозвани "Врховни суд Косова" смањио је казну Морини на 12 година потпуно игноришући пресуде и мишљење међународног судије Норберта К. Тако је Морина из затвора изашао 2016. године (ако не и раније).




Не би било чудно да се Морина у међувремену обрео у некој од западних земаља јер у регистрима страних националних служби полиције нема никаквих кривичних евиденција о њему. Једини његов занат био је прање аутомобила...  Убиство Срба, чак ни овако брутално, не спада у злочине по мишљењу "цивилизованог Запада". Уосталом, они су и организатори овог, вероватно најмасовнијег злочина "у миру" на тлу Европе барем дуго времена уназад.

Злочин се догодио већ на територији села Бресја а које се наставља на Косово Поље из кога су тада протерани готово сви Срби изузев зграда у "Машинском парку" у коме их и данас живи неколицина  уусловима недостојиних људи, окружени непријатељски настројеним косовским Албанцима.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.


Рођен је и живи на Косову и Метохији.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. Ужасан призор и подсећање да увек памтимо српске жртве. Ово убиство су учинили Албанци. Ово треба да објаве режимски листови.Нема праштања, нема заборава. Ми, Срби морамо што пре да схватимо "Да памтимо оне који су нам чинили злочине, да не заборављамо, да не праштамо и да се осветимо непријатељима , кад се укаже прва прилика за то".

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине