Вести:

Saturday, August 12, 2023

''Косово онлајн'' обележило 4 године ширења пропаганде албанских сепаратиста

Saturday, August 12, 2023 | Уреднички колегијум 0

''Косово онлајн'' обележило 4 године ширења пропаганде албанских сепаратиста

Портал "Косово онлајн" обележио је почетком месеца 4 године свог рада хвалећи се успехом. На жалост, највећи успех којим "Косово онлајн" може да се похвали јесте ширење пропаганде албанских сепаратиста.

Портал "Косово онлајн" обележио је почетком месеца 4 године свог рада хвалећи се успехом, на жалост за све то време "Косово онлајн" ради активно на ширењу пропаганде албанских сепаратиста.

Како је у саопштењу тим поводом редакција навела "мултимедијални информативни портал Kосово онлајн покренут је 1. августа 2019. године да корисницима понуди све о Kосову на једном месту и данас обележава четири године постојања и више од 1.450 дана настојања да читаоцима пружи правовремено, професионално и објективно извештавање о најзначајнијим догађајима на Kосову и у вези са Kосовом".

Већ у уводном пасусу, који се састоји од свега једне реченице, снажно се осећа набијена потреба за усиљеном пропагандом у корист шиптарског сепаратизма. Као што се може приметити, у само једној реченици реч "Косово" употребљена је чак четири пута али реч "Метохија" ни једном! Већ то је довољан показатељ да овај портал ни мало не ради не само у корист српских националних интереса већ се ни придржава ни закона, ни основних етичких кодекса у раду.

О чему уопште говоримо ако се у овако важном саопштењу, у малом простору како смо навели, реч "Метохија" избацује онако како то раде медији који извештавају на албанском језику негирајући припадност Косова и Метохије Србији већ усиљени инсистирајући на лажној независности као готовој ствари?


У наставку додају: "у протекле четири године портал Kосово онлајн стасао је у један од најзначајнијих медија посвећених косовској стварности, о чему сведочи константан тренд раста читаности и утицаја."

Поред тога што је у комплетном тексту реч "Косово" поменута 17 пута а "Метохија" - ни једном(!), сваку сумњу у сепаратистички настројену политику редакције "Косово онлајн" отклања део поменуте реченице да је медиј "посвећен косовској стварности"!

Како из вестију овог портала можемо да видимо, "косовска стварност" за оснивача, уредника и новинаре овог портала јесте управо - промоција независности косовских сепаратиста!


Управо избегавајући да кажу оно што је ионако очигледно, додају и недовршену реченицу: "Оно што смо као јасну визију зацртали на почетку рада, успешно смо и током претходне године унапређивали."

Зашто не дефинишу шта су то зацртали као јасну визију?!

У обраћањима медија оваквог типа, поводом годишњице свог рада, уобиучајено је навести да су се држали "професионалних начела" или "новинарске етике", законски прописи се наравно подразумевају међутим ништа од тога није наведено у саопштењу овог портала јер - ништа од тога није ни испоштовано, нити је икада постојала намера да се тако нешто испоштује! Из простог разлога јер тренутно је ово најисплативије!

Они иду још даље у промоцији албанског сепаратизма па ће тако у овом, али и често у другим текстовима,користити кованицу "у Србији и на Косову" што сасвим експлицитно намеће став да су Србија и Косово две одвојене целине, то јест да је Косово (тренутно под окупационом управом КФОР-а и административном управо косовских сецесиониста) заправо некаква држава!

"Косово онлајн" у свом саопштењу наводи да "заједно уз бројну публику која нас прати представљају јасан показатељ да је Kосово онлајн на правом курсу."

Чињеница је да није мали број оних који прате вести овог портала међутим то нико не чини зато што је "Косово онлајн", како кажу "на правом курсу". Управо разлог њихове популарности се подудара са тим да је оснивач овог портала, Иван Јакшић, дуго година био Саветник за медија директора Канцеларије за Косово и Метохију. Управо то му је омогућило да користи мрежу коју је државна администрација Републике Србије развила са Србима на терену преко представника у свим местима. Јакшић тако долази до свих информација са терена и то најчешће први јер су сви ти људи јављали прво Канцеларији за КиМ и то преко њега.

Иван Јакшић
Осим тога Канцеларија за Косово и Метохију је обезбедила финансијска средства за оснивање и рад овог портала која се може сматрати и суоснивачем јер се велеиздајничка политика Александра Вучића промовише као "спасоносна" и "државничка". Како и сама Канцеларија за КиМ, односно њени чиновници и Директори (Александар Вулин, Марко Ђурић, Петар Петковић...) раде против интереса државе Србије тако је настројена и политика портала "Косово онлајн". То је пре свега политика да се редовно и нецензурисано преносе вести косовских Албанаца како би се Србима на КиМ створила представа о важности албанског сепаратистичког система и он као такав наметнуо водећим и одговорнијим за животе и свакодневницу косовскометохијских Срба него што је то влада у Београду. На тај начин се свест Срба мења у свест "Косовара" и врши се злочин менталног насиља над њима како би се преоријентисали насупрот свом приридоном државном настројењу и окренули леђа не матици, већ својој држави Србији у којој и живе!

То је разлог због чега се избегава свако наглашавање чињенице да се ради о представницима сепаратистичке а не регуларне власти или да је реч о припадницима терористичке "ОВК" која за овај портал више не само да није терористичка већ не постоје ни знаци наводника око те речи чиме се та злочиначка организација аболира од свих злочина!

У прилог томе иде и чињеница да су управо новинари за рад на овом порталу били бирани по томе колико су подобни Вучићевој власти и својој спремности да промовишу албански сепаратизам. Један од тих је Жељко Тврдишић који је пример најистакнутијег промотера Вучићеве власти а који је након тога постао директор РТК 2, што је телевизија албанских сепаратиста коју сматрају "државном" телевизијом такозване "републике Косово".

Жељко Тврдишић

РТК 2 је канал на српском језику који својим радом употпуњује услове за "мултимедијалност друштва" што је представља значајан корак напред у међународном заокруживању "независности" косовских сепаратиста! Истовремено, Срби запослени на тој телевизији трпе редовно малтретирање, понижавање и пљување од стране Шиптара запослених на тој истој телевизији! Дакле иако нису обезбеђена ни основна права Срба запослених у тој телевизији, Тврдишић нема проблема да буде њен део и да помаже да Албанци могу да кажу како су они "мултиетничко" друштво. Да додамо и то да та телевизија ради у Приштини, граду из кога су протерани говотов сви Срби и да се до данас вратило тек њих двоје! То је профил новинара које је Јакшић, заједно са претпостављенима из Канцеларије за КиМ тражио и ангажовао на порталу "Косово онлајн".

Овај "рођендан" портал "Косово онлајн" је прославио насловном фотографијом која је карикатура која приказује прво Едија Раму (за кога се говори да је данас водећа личност у стварању Велике Албаније). У централном делу карикатуре налази се, ни мање ни више него креатор прве масовне гробнице на територији Србије, реч је о Радоњићком језеру, Рамуш Харадинај, због чега је његов поздрав са три подигнута прста буквално гурање прста у око свим Србима и тешка увреда. Као такав, овај ратни злочинац је био и коалициони партнер Александра Вучића који се налази сасвим скрајнут, иза свих без икакве гестикулације којом би привукао пажњу, као највише споредна личност у дешавањима на Косову и Метохији што је политика удаљавања Срба са КиМ од сопствене државе и њене власти у Београду!!! А није ни тачно да је Вучић споредна већ напротив, он је водећа личност у јачању шиптарске независности јер без његових "споразума" тачније велеиздаје КиМ у Бриселу, ова мртворођена НАТО творевина настала на српској крви, никада не би имала овакав утицај нити атрибуте које је добила захваљујући Вучићевом гашењу полиције, Цивилне заштите, општина, судова и уопште, комплетне државне администрације Републике Србије на КиМ. Међутим и то је део скретања пажње са Вучићеве издајничке политике. Осим њих налазе се и други али је, примећујете, највише представника шиптарске сепаратистичке власти и њихових ментора! То је најбоља слика портала "Косово онлајн".

Ова кариктаура нам говори још једно. Иако је овај портал успео да узнапредује, да прошири своје мултимедијално извештавање и да буде присутан на свим платформама и прошири своју мрежу дописништва и у иностранству, портал "није могао" да своји читаоцима обезбеди могућност да читају њихов садржај на ћириличном писму! Управо онако како раде истакнути анти-српски портали и организације!

Они ће сигурно наставити да раде али због злочина који се назива "промоција непријатељске пропаганде" верујемо и да ће се са осталим издајницима и промотерима албанског сепаратизма и давања легитимитета злочинима терористичке "УЋК"!

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се у потпуности ослања на подршку својих читалаца

Помозите наш рад



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине