Вести:

Sunday, April 23, 2023

Вучић је прихватио али Шпанија неће прихватити сепаратистичке пасоше са Косова и Метохије

Sunday, April 23, 2023 | Уреднички колегијум 0

Вучић је прихватио али Шпанија неће прихватити сепаратистичке пасоше са КиМ
Шпанија дели лекције из доследности и поштовања Међународног права по питању КиМ, Србија, којом влада Вучић, глува да то чује.

Шпанија дели лекције из доследности и поштовања Међународног права по питању КиМ, Србија, којом влада Вучић, глува да то чује.

Поводом илегалне "либерализације визног режима" ЕУ са албанским сепаратистима са Косова и Метохије, шеф шпанске дипломатије Хосе Мануел Албарес потврдио је да ће Шпанија бити једина држава у шенгенском простору која неће прихватити те "пасоше".

Албарес је, после састанка са шефом немачке дипломатије у петак у Берлину, рекао да „Шпанија има своју политику непризнавања Косова, а то укључује и непризнавање косовског пасоша, као што смо доследно чинили до сада”.


Хосе Мануел Албарес


Брисел је у петак најавио да ће шпанска влада бити једина у шенгенском простору која неће применити изузеће од виза за албанске сепаратисте са Косова и Метохије, уредбу коју је ове недеље ратификовао Европски парламент и која би требало да ступи на снагу 1. јануара 2024.

Признавање путних исправа представља националну надлежност, а Шпанија не признаје сепаратистичке путне исправе са КиМ, једина међу државама Шенгена, тако да ће визна либерализација за грађане са таквим пасошима важити за све земље, укључујући  иСрбију у чије име је Александар Вучић још раније у потпуности прихватио и признао сва документа албанских сепаратиста али Шпанија то неће учинити. Ово је потврђено Танјугу у Европској комисији.


* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине