Вести:

Sunday, March 5, 2017

Непотписана похлепа

Sunday, March 5, 2017 | КМ новине 0

На Тачијеву изјаву о тзв., "војсци Косова" нема реакције "листе Српска" као што је има против српских званичника, противника њииховг политичког ментора Александра Вучића, коме и сметају други кандидати, примећује колумниста КМ Новина, Бранислав Марковић.

Сад га своја мајка куне што је јањичар... Илустрација / КМ Новине


















Пише: Бранислав Марковић



Док се посланички клуб ''Српска листа'' у такозваној "Скупштини Косова" са звездицом бави ''истеривањем ђавола'' и вређањем председничког кандидата Србије, који је у Згради Уједињених Нација ''распалио'' ''Марш на Дрину'', официјелни Председник листе ''Српска'' и некадашњи Председнички кандидат а данашњи Председник квази-"Косова републике" и без звездице Хашим Таћи већ увелико објављује стварање тзв. Војске Косова.

Нисмо могли а да не приметимо да нио овога пута није наишао на неки отпор  од тих истих Срба и то ни привидно онолики на који је наишао овај наш Српски Председнички кандидат.

Председник самопроглашеног Косова за кога је та цела листа Српска гласала је вероватно по њиховом схватању много вреднији од овог нашег Српског. Вероватно зато што је у неко своје време и он залазио по манастирима као и овај наш данас, са једином разликом што су његове ципеле биле пуне пепела манастирских згаришта које су неке војске зверских убица пустошила и палила са монасима и свештенством у њима. Ето и ту смо стигли до нашега краја...

Свећа која је пре неки дан запаљена у Пећкој Патријаршији је изгледа неке наше Србе загушила и задимела много више него ли што су их задимела згаришта икона и вековних манастирских кровова и звона која су се Косовом и Метохијом оглашавала вековима и наједном престала. Отелотворење оних који су то урадили опет неће засметати онолико колико бат корака једног човека који се пролама опустелом Пећком Патријаршијом у коју туристи залазе чешће него ли они које Патријаршија створи.

А овом другом неће ни писмо написати као овом нашем у коме је његова посета изгледа много страшнија него ли та иста армија која прети да се још једном надвије над Косовском Голготом... Са једином разликом што ће једно обично писмо изостати овога пута... Једно обично и непотписано...




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине