Вести:

Monday, January 30, 2017

Србину, повратнику код Клине, украдене кокошке

Monday, January 30, 2017 | КМ новине 0

Локални Шиптари украли тринаест кокошака Данилу Степићу (58), повратника у село Дреновац, општина Клина на Косову и Метохији. 

#Kosovo #Metohija #Vesti #Srbin #Napad #Siptari #Albanci #Klina #povratnik #policija #zlocin #kradja #kokoske
Кућа у Метохији / Фото: КМ Новине, илустрација





Степић је агенцији Бета рекао да је синоћ после 22 сата чуо лавеж паса.

"Отворио сам прозор и чуо гласове лопова који су крали перад из мог кокошињца. Нисам их видео. Викнуо сам на албанском језику да долази полиција, а они су на албанском псовали и мене и полицију и бацали камење које је пало у близини куће", рекао је Степић.

Он је казао да је одмах позвао полицију чија га је патрола обишла и синоћ пре него што су га лопови покрали.

Степић је оценио да су лопови вероватно чекали да полиција оде.

"Патрола састављена од три Србина и једног Албанца брзо је поново стигла. Дао сам им изјаву", рекао је Степић. Он је подсетио да су му још увек непознати лопови покрали кокошке 10. децембра прошле године.

У Дреновац се, како каже, вратио 2014. године. У обновљеној кући живи са супругом и ћерком која је студент са приходима од 8.500 динара.

"Ово је време отимачине. Лопови краду, а власт не да ни со ни шећер. Кад овако дрско краду перад, не знам како бих сачувао механизацију да је имам. Нити ми је да останем, нити да све напустим и да одем, а зетови и две удате кћери нас стално зову да због свега што се догађа све оставимо и одемо код њих", казао је Степић.

Он је рекао да има око 10 хектара земље, али да је обрадио само хектар који је јесенас поплавила Бистрица, али да за штету није добио накнаду, иако је поднео захтев српским властима за надокнаду штете.

Представник повратника у селу Дреновац и члан Привременог органа српске општине Клина Ненад Сташић рекао је агенцији Бета да је у селу од повратка расељених Срба 2011. и 2014. године било више крађа и других инцидената али да починиоци нису пронађени.

"После крађа перади у децембру прошле године полиција чешће обилази повратнике у овом и другим селима, али то не спречава лопове да и даље несметано и дрско краду", оценио је Сташић.

Према његовим речима, у селу Дреновац пре рата је било 110 српских домаћинстава са око 460 Срба.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2017 ::    Хвала на интересовању


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине