Вести:

Friday, October 14, 2016

Др Љубомир Т Грујић: Најбољи председник Р Србије био би др Марко Јакшић

Friday, October 14, 2016 | КМ новине 0

Доста је с комбинацијама и манипулацијама. Треба да се сјединимо око др Марка ЈАКШИЋА и да свако колико може учини да народ подржи њега за председника Републике Србије. Доста је с комбинацијама и манипулацијама. Треба да се сјединимо око др Марка ЈАКШИЋА и да свако колико може учини да народ подржи њега за председника Републике Србије.


Човек за кога мислим пуним својим убеђењем, на основу његових дела, деловања, рада и политичких ставова, према мојим сазнањима и оценама, да би био најбољи председник Републике Србије и најбољи за цео Србски народ и род, јесте др Марко ЈАКШИЋ, некадашњи народни посланик и потпредседник ДСС-а, који је од пре неки дан својевољно, са такође србским родољубом, борцем и патриотом, господином Славишом РИСТИЋЕМ, престао да буде члан ДСС-а остајући веран својим ставовима, Србском народу и Србији.

Лично смо се упознали када сам у лето 2011. године с пријатељима посетио Косово и Метохију. Том приликом нам је пружио традиционално србско гостопримство. Нажалост, ми нисмо у контакту. Немам његову ни адресу ни еадресу. Пре неки дан, после вести о њиховом иступању из ДСС-а послао сам му СМС поруку на његов телефон. Замолио сам га, да кад буде био у Београду и када буде имао времена, да се видимо. Чекам његов одговор. Разлог за то је што желим да му изложим да треба да буде нови председник Републике Србије, те да прихвати ако му људи предложе да га кандидују, надаујући се да му његово здравствено стање, лична и породична ситуација то не спречавају.

Мој став је изричит, а засновн је на мом (признајем не великом) познавању рада и дела људи јавно ангажованих: Српкиње и Срби, Српски народ, не треба више да траже „хлеба преко погаче“ па да добију неко пециво од поквареног брашна. Доста је с комбинацијама и манипулацијама. Треба да се сјединимо око др Марка ЈАКШИЋА и да свако колико може учини да народ подржи њега за председника Републике Србије.

Користим ову прилику да подсетим да Чедомир ЈОВАНОВИЋ, Томислав НИКОЛИЋ, Иштван ПАСТОР и Борис ТАДИЋ немају више право (3. став члана 116 Устава) да буду бирани, значи кандидовани, за председника Републике Србије. Били су до сада по два пута (2008. и 2012.) бирани, канидовани, по новом, важећем, Уставу за Председника. Задатак Републичке изборне комисије је да одбије њихове кандидатуре ако их буду поднели. Свестан сам да то помаже вероватно Александру ВУЧИЋУ, можда и Ивици ДАЧИЋУ, али и зато треба да будемо јединствени у подршци, по мом мишљењу, др Марку ЈАКШИЋУ.

Др Љубомир Т. Грујјић,
редовни професор у пензији
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд



Извор: ФБ Репортер    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине