Вести:

уторак, 10. мај 2016.

У Одеси спречен сукоб учесника „Бесмртног пука” са парадом мајдановаца

уторак, 10. мај 2016. | КМ новине 0

Украјински националисти су покушали да спрече празничне акције и у другим градовима земље. До сукоба је дошло, између осталог, у Кијеву и Харкову.

Украјински националисти су покушали да спрече празничне акције и у другим градовима земље. До сукоба је дошло, између осталог, у Кијеву и Харкову.
Фото: Илустрација

Полиција је спречила сукобе између учесника акције „Бесмртни пук” и параде националиста у Одеси.

Ухапшено је 14 особа због хулиганства, преноси „Взгляд”.

Парада у везеним кошуљама, у којој је учествовало стотинак представника организације „Самоодбрана Одесе” и „Аутомајдан-Одеса”, почела је поред споменика војводи де Ришељеу.

Мајдановци су у колони заједно са полицијом прошли Алејом Славе, где су их уз узвике „Фашизам неће проћи” и „Одеса је град славе” дочекали учесници „Бесмртног пука”.

Представници патриотских организација су узвратили скандирајући: „Слава Украјини! Херојима слава!” Учесници обеју акција су почели да се надвикују. Полиција је спречила сукобе.


  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: ⏯


Украјински националисти су покушали да спрече празничне акције и у другим градовима земље. До сукоба је дошло, између осталог, у Кијеву и Харкову. У Славјанску радикали су зеленом бојом полили ветеране из рата. У Лавову националисти су ушли у сукобе са полицијом поред споменика совјетском песнику Степану Тудору.




Извор: Руска реч    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине