Вести:

Saturday, April 16, 2016

Вучић ће о својој држави разговарати са Шиптарима у Бриселу

Saturday, April 16, 2016 | КМ новине 1

Једине регуларне на КиМ, српске личне карте Шиптари поново покушавају да укину.

Вучић ће о својој држави разговарати са Шиптарима у Бриселу



Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да Влада Србије ради на решавању проблема са личним картама на Косову и Метохији те да ће то бити тема састанка у понедељак или уторак у Бриселу.

Такозвана "влада" шиптарских сепаратиста је у петак објавила да "личне карте које су издале власти Србије путем својих структура на Косову неће више важити" на окупираној територији.

Министрка за дијалог у такозваној "влади" шиптарских сепаратиста Едита Тахири навела је да ће се одлука примењивати од 18. априла и они који буду поседовали такве документе неће моћи да улазе или излазе са Косова.


Безуспешна забрана и пре

Сепаратистичке структуре Шиптара на КиМ су и крајем прошле године примениле ову меру, али неколико дана касније су одустале, наводећи да ће дати прилику Европској унији да реши то питање.

"Прошлог децембра ми смо имплементирали меру забране уласка са илегалним личним картама (не са њиховим шиптарским већ мисле на српске) и на захтев Европске уније суспендовали смо ту меру како бисмо ЕУ дали могућност да реши ово питање", наведено је у саопштењу сепаратиста.


"Међутим, независно од посредничког ангажовања ЕУ проблем и даље постоји, пошто још има случајева појаве коришћења "илегалних личних карата" од стране различитих особа, стога је одлучено да се од 18. априла примењује мера забране уласка и изласка на Косово са илегалним личним картама", наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је о мери забране уласка постигнут договор са Европском унијом и да је Унија на време информисана о датуму почетка примене ове забране.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Хвала на интересовању

1 comment:

  1. Нисам знао за горњу напомену, али свака част.

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине