Вести:

субота, 5. март 2016.

ЦЗ: Лојалност сепаратистима одрицањем од Србије - слабост или ''морање''?

субота, 5. март 2016. | КМ новине 0

Да би из распуштене Цивилне заштите Србије прешли у Цивилну заштиту такозване "републике Косово", Срби са севера Косова морају у захтевима са логом тзв.,"републике Косово", да јој искажу максималну лојалност.


ЦЗ: Лојалност Косову одрицањем од Србије - слабост или ''морање''?
Судбина ЦЗ / Илустрација: КМ Новине


Од њих се тражи да посебно нагласе "да више ништа неће имати са државом Србијом и њеним структурама".

Да би из распуштене Цивилне заштите Србије прешли у Цивилну заштиту тзв., "републике Косово", Срби у захтеву морају да потпишу и навод "да је кандидат спреман да се комплетно трансформише у косовске институције и да поштује законе државе Косово".

- Изјављујем да сам свестан да ће за мој радни однос код новог послодавца бити примењен законски оквир Косова и да ћу исти поштовати, слажем се да ћу радити искључиво за институције државе Косово, изјављујем и да нећу примати никакву плату или неку другу надокнаду из Србије или из неког другог извора осим од мог послодавца Цивилне заштите Републике Косово. Потврђујем и да сам спреман да прођем и све обуке које одређује мој нови послодавац како би повећао свој учинак на послу и допринео интеграцији у косовске институције - стоји у већини захтева.

Срби морају да потпишу и пристанак да послодавац (Цивилна заштита Косова) уз помоћ Еулекса изврши претходну контролу података и њиховог досадашњег рада код бившег послодавца (Цивилне заштите Србије). Од њих се тражи и да потпишу да су "сигурни" да ће њихов бивши послодавац дати све потребне информације и личне податке о њима као и да "немају никакву примедбу" да Цивилна заштита Косова користи све њихове личне податке, наводе "Вести".

Неименовани саговорник овог листа, иако критикујући овакав свој положај, оправдава одлуку да ипак прихвати овако криминалну понуду и непостојећу државу чије вође за циљ имају прогон и трајно затирање српског становништва судећи по досадашњем учинку, посебно од окупације КиМ.

- Шта год да траже од нас ми смо принуђени да потпишемо. Србија нас је отписала и оставила без посла, сад Шиптари бирају и обично изаберу оне за које утврде да ће им бити лојалнији. Зато су неки принуђени да се понижавају и да моле за посао како би прехранили породицу - каже један од припадника Цивилне заштите Косова који је годинама "гинуо" на барикадама, а сада мора понизно да изражава лојалност Хашиму Тачију, закључују "Вести".

Ипак, оваква тврдња је нетачна. не мали број припадника Цивилне заштите прихватио је ове услове, што је тачно. Ипак, такође завидан број одбио је да склопи "договор са ђаволом" и изда своју државу зарад нешто поена владајућег режима.

Они који су искрено "гинули" на барикадама (иако се борба за Србију јужно од Ибра водила од 1999. где се буквално гинуло), и даље су истрајни и остају лојални својој држави.

Мало је оних који су прихватили услове шиптарских сепаратиста а који отворено говоре да су свесни нема никаквих гаранција да ће, упркос томе, моћи да задрже посао.

Заправо, ништа од онога што тим уговорима добијају не само да није сигурно већ многи страхују да би њихови приватни подаци могли бити злоупотребљени ради што уверљивије осмишљене оптужнице како би се на тај начин извршио притисак и на њих да напусте Косово и Метохију.




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2016 ::    Молимо за навођење извора

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине