Вести:

Friday, December 18, 2015

Владини партнери у дијалогу преотели од Владе предату им имовину

Friday, December 18, 2015 | КМ новине 0

Шизофреност наступа по питању Косова и Метохије представника Владе Србије и Канцеларије за КиМ заиста је неопходна.

Владини партнери у дијалогу преотели од Владе предату им имовину

















Пише: Иван Максимовић


 
Немогуће је да у медијским наступима јавности износите једно а на терену да чините нешто друго, и то константно. Такође није изводљиво ни да све време истичете један правац у коме се дијалог (мада пре диктат ЕУ) води са шиптарским сепаратистима и да га не мењате упркос непрекидном "кршењу" истог, како дијалог "напредује", што чини друга страна. Дакле јасно је, Власт препушта капиталне индустријске потенцијалне и гиганте шиптарским сепаратистима надајући се да ће успети да прикрије ту исту предају јадним саопштењима за јавност.

Тако су се и данас огласили поводом, како кажу: "запоседања" просторија управе Националног парка Шар планина у које су упали привремени органи самоуправе у Приштини, они исти којима су већ предали полицију, судство, катастарске књиге, управу, становништво...

Због ове "отимачине" Брезовице Канцеларија за Косово и Метохију апелује(!) да се то не чини... Они такође траже да "ствар буде враћена на пређашње стање" иако су то они сами онемогућили ступањем у Бриселски дијалог и предајући све управне капацитете шиптарским сепаратистима.

Бедност у "одбрани" српских виталних интереса без којих више тешко да је могућ минималан опстанак Срба јужно од Ибра, док су им сви адути макар најјаднијег просперитета одузети, српска власт апел упућује анонимним и неодређеним чиниоцима за разлику од оних момената када треба потписати предају и када су сви потписници и надзорна тела позната. Тако се они саопштењем обраћају "представницима привремених органа самоуправе у Приштини и међународним представницима на КиМ" али не УН-у, ЕУЛЕКС-у, УНМИК-у, ЕУ, макар и сепаратистичкој "влади" кад већ са њима преговарају... Јасно је да Влада у Београду не само да не може већ и отворено не жели да се ствари врате у руке легалним власницима на Брезовици. Највероватније јер су баш у дијалогу, на који се позивају а чије резултате и садржај крију, већ договорили о овим ил исличним стварима.

Интересантно је да из Владине канцеларије оцењују и да "једностраним потезима, који у суштини представљају акте правног насиља, Приштина обесмишљава настојања да се несугласице и отворена питања решавају дијалогом". 

Интересантно је и то што је овај пасус већ постао стандардни део садржаја саопштења за јавност Канцеларије за КиМ који се српска власт "противи" наводном "кршењу договореног". Сада већ није интересантно већ постаје јадно то што Влада упркос свему и даље наставља дијалог и напредује у испуњавању, из Брисела диктираних, "договора".

За крај, Канцеларија победоносно али изузетно увредљиво и упозоравајуће кличе:
"све учесталије провокације Приштине нападима на предузећа и имовину Србије искушавају стрпљење и прете да трајно угрозе процес нормализације односа, који мора да почива на доброј вери, а не на правном насиљу". И још: - Како не бисмо ушли у бесконачну спиралу инцидената узрокованих различитим виђењем имовинских питања, крајње је време да она буду стављена на сто у Бриселском дијалогу. Будући да смо на тај начин до сада успевали да решимо неке много сложеније проблеме, једини изговор за овакве једностране акте може бити само жеља Приштине да испровоцира блокаду дијалога - закључено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију. 

Из овога се може схватити да је Влада Србије та која има стрпљење, вољу и улаже труд у разбијање своје државе и предају исте шиптарским сепаратистима који за то немају ни разумевање, ни вољу ни труд. Због тога их Влада, преко Канцеларије за КиМ, саветује да "питање српске имовине" (које је дакле јасно и не захтева никакву потребу решавања кроз било какве правне оквире) укључе у дијалог и тиме им званично, једним потезом предају све што Шиптари нису сигурни да ли смеју и могу да узурпирају и разбојнички "приватизују".

Позивајући се на "начин на који су нека питања успешно решена" Влада на с позива и да их подсетимо. Али осим успостављања лажне али функционалне "границе" на прелазима са КиМ, разбијања српске полиције, повлачења српских судова са КиМ, нерасписивања локалних избора по уставу Републике Србије, предаје шиптарском "систему" српске Цивилне заштите, администрације, катастра, енергетског система... не можемо се сетити других успеха ове Владе у дијалогу са Шиптарима са Косова и Метохије.



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине