Вести:

петак, 20. новембар 2015.

Шешељ лично захтева од својих чланова прикључење шиптарском систему на КиМ!

петак, 20. новембар 2015. | КМ новине 8

Оно што је до не тако давно било незамисливо, постаје реалност. Радикали траже од својих чланова са КиМ да учествују на шиптарским изборима - лично Шешељ, путем спикерфона, издао иницијативу!


Радикали траже од својих одборника са КиМ да учествују на шиптарским изборима - лично Шешељ, путем спикерфона, издао иницијативу!
Време је новац / Илустрација: КМ Новине

По саопштењу за јавност које су данас проследила медијима два удружења из са КиМ, тврди се да је председница извршног одбора Српске радикалне странке Вјерица Радета у разговорима са најодговорнијим људима своје странке, захтевала да они на пролеће наредне 2016. године, када Атифете Јахјага буде расписала локалне и парламентарне изборе, на те изборе морају да изађу и то под именом Група грађана - Српски радикали како би били испоштовани сви закони такозване, лажне творевине шиптарских сепаратиста!

Саопштење шокантне садржине преносимо у целини: 



САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Састанак председнице извршног одбора Српске радикалне странке Вјерице Радете са члановима општинских и окружних одбора широм Косова и Метохије показује неки чудан политички обрт када је у питању политичко деловање Српске радикалне странке на Косову и Метохији.

Наиме, у разговорима са најодговорнијим људима своје странке Вјерица Радета је захтевала да они на пролеће наредне 2016. године, када Атифете Јахјага буде расписала локалне и парламентарне изборе, на те изборе морају да изађу.

Пошто Српска радикална странка као ни остале политичке странке из Београда, Шиптари из Приштине нису регистровали Вјерица Радета им је саветовала да они изађу на изборе под именом Група грађана - Српски радикали. Сви присутни на састанку енергично су одбацили њен предлог изузев председника општинског одбора Вучитрна из села Гојбуље.


Председница извршног одбора је онда контактирала председника странке др Војислава Шешеља па је он путем сипекрфона издао директиву да се на шиптарске изборе који ће бити одржани на пролеће 2016. године мора изаћи.

Друштво српско-словенске солидраности „Григорије Степанович Шчербина“ као и покрет грађана „Стара Србија“ подсећају грађане да је од 1999. године до сада став Српске радикалне старанке би да се бојкотују избори које организују окупатори. Челници и чланови ове странке тако су бојкотовали све УНМИК-ове изборе до 2008. године као и изборе које је после 2008. године организовала сепаратистичка власт у Приштини. Овај коперниковски политички обрт изненађује Србе на Косову и Метохији имајући у виду да су чланови и симпатизери ове странке заједно са осталим националним странкама били заговорници изузетно успешног бојкота 2013. године које је расписала председница самопроглашене "републике Косово" Атифете Јахјага а које је здушно и жестоко подржао ондашњи први потпредседник а садашњи председник Владе Александар Вучић. Због апсолутно успешног бојкота избора 03. новебра 2013. године Александар Вучић је затражио од НАТО пакта дозволу да уђе са својим безбедоносним снагама на Косово и Метхију, где би се задржао око 45 минута а за то време би дисциплоновао непослушне Србе у јужној српској покрајини.

Многи се питају шта се то у ове две године изменило да од става тврдог бојкота Српска радикална странка постане заговорник сепаратистичких избора на Косову и Метохији.

Иначе чланови Српске радикалне странке 2013. године нису изборе бојкотовали по личном нахођењу него зато што су уважавали став председника своје странке.

У овој нашој косовско-метохијској недођији једино што радује јесте да су сви челници општинских и окружних одбора и после обраћања председника своје странке да се на сепартистичке изборе мора изаћи задржали свој став да те изборе треба бојкотовати изузев поменутог председника општинског одбора Српске радикалне странке из Вучитрна.

Друштво српско-словенске солидарности „Григорије Степанович Шчербина“ и покрет грађана „Стара Србија“ из Грачанице још једном подсећају грађане Србије да су Шиптари више од десет година бојкотовали све изборе које је Република Србија организовала у периоду од 1987. до 1999. године на основу препоруке земаља Запада. Србија неће и не може задржати Косово и Метохију ако Срби својим изласком легитимишу изборе сепаратистичке власти у Приштини.


У Косовској Митровици
20.11.2015. године 


Друштво српско-словенске
солидарности Покрет грађана
Косова и Метохије
“Григорије Степанович Шчербина”,
председник Момир Касаловић

К. М. “Стара Србија” - Грачаница
председник Златибор Ђорђевић
                                                                  


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

8 коментара:

  1. Па ви нисте нормални,какав шешељ какве странке то су све удбашки послушници,ујединитесе у ЈЕДНУ организацију за спас народа и државе која већ постоји и зове се "Срби на окуп" све друго је подвале устакоудбашке банде која влада овом јадном земљом још од погибије Краља Александра у Марсељу.

    ОдговориИзбриши
  2. Хоће ли г. Добривоје Добрић дати видео изјаву после ове вести.

    ОдговориИзбриши
  3. Вјерица Радета ми не на твитеру управо рекла да ово није истина.

    ОдговориИзбриши
  4. Где је звучни или видео запис? Када нешто напишете и некога оптужите ред би био да приложите неки доказ за ваше тврдње. Ево ја нисам радикал а једино ме у целој причи нервира што се у Србији све своди на рекла-казала и залуђивање народних маса разним причама.
    Да будем прецизнији свело се на " два удружења са КиМ, тврди се да је председница..." ,дакле питам, где су докази за те тврдње?
    Звучни и видео запис, именом и презименом све актере тих тврдњи па онда нешто тврдите.

    ОдговориИзбриши
  5. Поводом текста који је објављен на страници КМ Новине а који се односи на наводни позив српским радикалима упућен од стране проф др Војислава Шешеља да узму своје учешће на предстојећим "Косовским" изборима а чији текст су потписала два удружења, као неко ко је лично присуствовао састанку који се помиње као догађај на коме се такав позив чуо, желим да кажем следеће:

    "Српска радикална странка је једина, понављам једина, политичка странка која делује већ 26. година и на простору КиМ а која није узимала учешће на било којим изборима које није организовала Република Србија. Подсећања ради свих послератних година смо били и остали најпопуларнија политичка партија која штити Српске националне интересе, што је народ знао да вреднује, али нам никада није падало на памет да градимо ишта што не припада систему своје државе, чак и када су били УНМИК-ови избори у питању.
    -Сведоци смо свакојаких процеса и искушења која многи нису успели да победе па су се тако многи партијски прваци за које се веровало да су патриотски настројени налазили на различитим платним списковима који не припадају платном систему Републике Србије.

    -Свесни све веће растуће моћи Српске радикалне странке након повратка нашег лидера у отаџбину за очекивати је било да ће до оваквих подметачина доћи али да ће то бити из редова наших сабораца и пријатеља са којима смо дуже време у истим рововима заиста је изненађујуће и зачуђујуће.

    - Оно што желим посебно да подвучем јесте то да господа Момир Касаловић, председник удружења "Григорије Степанович Шчербин" и Златибор Ђорђевић, председник удружења "Стара Србија" НЕ стоје иза поменутог текста те да не знају ко је тај који је злоупотребио њихова имена за прљаву кампању против Српских радикала те да ће с'тим у вези упутити своје демантије.

    - И на крају желим да уверим све наше чланове, симпатизере и бираче, али и све Србе на Косову и Метохији, да ће проф др Војислав Шешељ увек бити уз свој народ и да нас никада неће напустити."

    Како радили тако нам Бог помогао!

    Звонко Михајловић
    Председник Косовско Метохијског окружног одбора СРС
    Штрпце 21.11.2015.

    ОдговориИзбриши
  6. И за мене је било велико изненађење, да је могло тако нешто да учини, толико уважени и поштовани Господин Шешељ.
    Као опозицију сам до сада могао да рачунам ; Радикале, ДСС и Двери. па ако нас и они издају, онда нас нема никуда. Пиши пропало.
    Постоји и један Четнички покрет, али ми они нису довољно познати.

    ОдговориИзбриши
  7. радикали су код нас на локалу били у коалицији и са жутима и са снс-ом. Толико о идеолошком утемељењу исте странке. Повраћа ми се од тог кафанско гибаничарског патриотизма који је око себе окупио све оне који планирају не дуже од 24 часа унапред, који су читаву србску историју схватили кроз четнички покрет а духовности праве немају, који циркуским наступима представљају наш древни народ, код којег почевши од њиховог вође па надаље, избија својеврсни простаклук и псовке било кроз јавне наступе,било кроз писану реч, било кроз "перформансе" итд и што је најгоре они у томе виде врхунску борбу. Јесам ли нешто неистинито рекао?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. не знамо где је то код вас... пошаљите контакт или нас контактирајте на - redakcija@gmail.com -

      Избриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине