Вести:

Friday, November 6, 2015

Радуновић да се одрекне евроинтеграција због солидарности са Србима Космета

Friday, November 6, 2015 | КМ новине 0

Клуб младих Српске листе Црне Горе формирао је јединствену акциону мрежу са невладиним организацијама а против ЕУ интеграција.

Радуновић да се одрекне евроинтеграција због солидарности са Србима Космета

Они се,  под називом "Српска омладина", пре свега залажу за отказивање и прекид свих процеса који воде ка европским и антлантским интеграцијама.

Сматрамо да је најновији потез бриселске администрације која је убразала процес уласка тзв. "Косова" у Европску унију можда и најзначајнији досадашњи доказ да српски народ треба да одбаци сулуду и једнострану политику везаности за евроинтеграције. Скоро су сви у Црној Гори прећутали да је ЕУ показала своје право лице дајући зелено светло тзв. "Косову" за Споразум о стабилизацији и придруживању, а да је парламент у Приштини јуче ратификовао документ који још једном разара државу Србију.

Српска омладина зато позива Славена Радуновић, председника црногорског скупштинског Одбора за европске интеграције да поднесе оставку на ту функцију и да на тај начин демонстрира солидарност са већином припадника свог народа који се противе евроинтеграцијама. Пре свих, Радуновић би требао да покаже разумевање за Србе са Косова и Метохије који ће се наћи у практично
Људи у ЕУ су у положају роба или власника.
безнадежном положају уколико Европска унија, пријемом тзв., "Косова", још једном покаже афирмативан став о насилно проглашеној независности.

Подношењем оставке на место председника Одбора за европске интеграције Скупштине Црне Горе, функционер Нове показаће да поштује и јасну проруску оријентацију највећег дијела демонстраната који су недавно пред Скупштином тражили одлазак режима Мила Ђукановића. С обзиром на то да је ДФ прогласио трајни бојкот рада државног парламента и свих одбора, Радуновић заправо треба само да делегитимише рад Одбора за европске интеграције, чиме ће дјелимично делегитимисати и ,,европски пут'' Демократске партије социјалиста и Социјалдемократске партије.
Да ли је морално допустиво да Радуновић обавља функцију председника Одбора за европске интеграције док иста та Европска унија, којој тежи Нова српска демократија, комада Србију и успоставља институције независног Косова? Да ли је Црној Гори мјесто са Косовом у институцијама које сакате Србију и да ли тај процес у име законодавног дијела власти треба да спроводи национални Србин и функционер Нове српске демократије?
 
Саопштење за јавност Српске листе из Црне Горе.
 

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине