Вести:

Friday, August 7, 2015

САНУ пише националним академијама о баштини Срба на Косову и Метохији

Friday, August 7, 2015 | КМ новине 0

Српска академија наука и уметности наредних дана упутиће писмо националним академијама широм света поводом косовског захтева за пријем у Унеско.

САНУ пише националним академијама о баштини Срба на Косову и Метохији

САНУ ће у писму указати на опасност промене цивилизацијског и сваког другог контекста српске културне баштине, изјавио је председник САНУ Владимир Костић.

За разлику од САНУ, у неким другим земљама су националне академије укључене у структуре власти и механизме одлучивања, због чега желимо да их упознамо са нашим аргументима, рекао је Костић за Политику.

Он је напоменуо да ће САНУ сву своју документацију, посебно Одбора за Косово, ставити на коришћење држави у напорима да спречи евентуални пријем Приштине у Организацију УН за образовање, науку и културу.

На састанку са амбасадором Србије у Унеску Дарком Танасковићем, договорено је и да се пригодним изложбама и конференцијама укаже на положај и значај српског културног блага на Косову, рекао је председник САНУ.


Извор: Танјуг    :: © 2014 - 2015 ::    Молимо за навођење извора

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине