Вести:

Friday, June 5, 2015

Човек носи напуњену аутоматску пушку на аеродрому јер је - Американац

Friday, June 5, 2015 | КМ новине 0

Американац носи аутоматску пушку на аеродром Настављајући се на наслов додајемо само: јер му се може. Може јер закон који регулише стање у друштву дозвољава и овакве ситуације.

"Сасвим природно" и нико му ништа не може.
Џим Кули је ушетао на аеродром са окаченом аутоматском пушком о раме. Дошао је по своју ћерку која је допутовала (на фотографији). Џим нема посебан разлог за то. Изговор је да "никада не знате шта ће се може и где десити". 

У Атланти, америчка држава Џорџија, где он живи, ово не представља кршење закона. Џим каже да "закон то дозвољава и он само упражњава своја права". Погледајте видео и изјаву човека кога већ у полушали називају "борцем за права наоружаних".



"Ако не користите своја права, Влада нема проблем да вам их одузме" каже Џим за америчку ВСБ ТВ (wsbtv.com).

Њега су недавно зауставили на еродрому због оружја које је са собом носио. Џим је снимао читаву ситуацију и поставио видео на Јутјуб.

"Људи се могу уплашити када уђу на еродром и угледају вас наоружаног" рекла му је полицајка. "Па, страх код људи није моја брига" одговорио је Џим. Збуњена, питала га је да ли има неку врсту одобрења што је он "пресекао" контрапитањем. "Да ли некога узнемиравам? Ако не узнемиравам онда немате право ни да ме питате да ли имам дозволу за оружје. Јер, ако ме узнемиравате, подићи ћу оптужницу против вас и управе аеродрома".

"Господине, не узнемиравамо вас" одговорила је полицајка. "У реду, онда довиђења" рекао је Џим одлазећи.



Да носи са собом аутоматско оружје наоколо а да нико не сме да га због тога узнемирава, њему и свим осталим становницима америчке државе Џорџија, то омогућава закон који је тамо ступио на снагу пре годину дана. Контраверзни закон о оружју назван "оружје свуда" изазвао је многа негодовања али је усвојен и почео да важи 1. јула 2014. године.




Припремиле: КМ Новине

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине